Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Když odvezli sochu Koněva do lapidária, Jiří Černohorský žádal trest nejvyšší pro Koláře i Novotného z Řeporyjí

Ukřičený xenofob a extrémista Jiří Černohorský je jako malé děcko. Když po letitých eskapádách usilujících o pozornost i zisk peněz nezaštěkne na sociálních sítích po bývalém tesaři a taxikáři na objednávku ani pes, nabízí se v období koronavirové pandemie staré a dobře zaručené téma se sochou maršála Koněva.

Obnošené tričko s poněkud zašedlým znakem federálního Československa zůstane ve skříni, zatímco virtuální přátele na sociálních sítích zastihne smršť odhodlaných revolučních výzev plných klasických klišé o tom, jak „nám ukradli Koněva“, až po sprosté nadávky do vytečkovaných „kurev zasraných“, snad aby čtenáři pochopili, jak moc je autor příspěvku naštvaný.

Sochu Koněva odváží do lapidária, Jirka nemohl ukázat svou chuligánskou náturu přímo na ulici v blízkosti prokremelských štábů, například Franty ze Sputniku, s nímž při jedné exhibici na podstavci zahájil férovou tykačku, a tak svět nul a jedniček človíček z prokremelské radikální scény oblažuje alespoň svým virtuálním temperamentem s prosbami o radu co s tím vším dál.

Někteří radí, aby každý, kdo má vlastní pozemek, požádal město o pronájem sochy za účelem prezentace, zatímco jiní raději napíšou „tohle nechci komentovat“, aby ostatní spustili v komentářích uzdu představivosti ve formě hoaxů, fake news i obav z naschválností radnice a ničení vztahů s Ruskem, jehož zájmy se kdejaký radikál rozhodl obhajovat…tedy alespoň na internetu, když praktická odvaha schází. 

Odhodlanost Černohorského překřičet mlhu nezájmu okolí doslova tryská z jednotlivých příspěvků. Pravopis jde stranou, hrubka si podává ruku s další, až po několika ostrých slovech dělajících radost podobně naloženým existencím přichází čas na ostřejší notu odsuzující Koláře s Novotným z Řeporyjí k trestu nejvyššímu.  Arciďáblové byli jmenováni…snad už jen chybí Kalousek k zakončení „svatého grálu“ nenávisti naivků Putinova režimu…s takovou musí přijít více lajků, více komentářů i reakcí z venčí…a o to šlo přeci především…inu, když chybí artistické okénko po lešení, musí přijít jiný, stejně trapný pokus o vyvolání zájmu o béčkového radikála původem z Brna.

Veřejně dostupný příspěvek nepřímo přivádějící mysl k rozsudku trestu smrti se mění na soukromý. Koneckonců kdyby se někdo ptal, třeba právník zazvonil na dveře, pak může kecal kdysi začínající svou ultranacionalistickou kariéru na demošce Dělnické mládeže začít kličkovat přesně tak, jak to ultranacionalisté, xenofobové dělají. Popřou původní, doslova prvoplánový, jednoduchý smysl svých slov, aby následně začali tvrdit, že třeba v případě Černohorského příspěvku nešlo prvořadě o trest smrti, ale o trest doživotního žaláře, protože jedině ten česká legislativa připouští a zná.

Jak úsměvné a zároveň typické pro všechny internetové odvážlivce, případně extrémisty vzpomínající se slzou v oku na devadesátky, kdy se neonáckové snažili rozklížit mladou demokracii. Hlavně je dojemné, že človíček kdysi na fotografii zachycený ve společnosti s neonacistou Matějným má odvahu jiné označovat z podpory nacismu.

(13. srpna 2016 se Černohorský účastnil na akci asi dvacítky osob demonstrace proti pochodu Prague Pride. Minidemonstraci pořádal Pavel Matějný z hnutí Národní obroda v prosinci 2017 v Havířově citující slova nacistického pohlaváře Goebbelse. Matějný byl také členem bizarního hnutí českých agro-nácků Čeští lvi sdružených okolo Jiřího Šlégra)

Ale co…hrdinství noci pokračuje psaním pro Elenu Koněvu, kterou ultranacionalista z auta ubezpečil o tom, že bude usilovat o Kolářovo potrestání…sice není jasné jak a kdy a jestli v případě sepsání trestního oznámení nebude zase pouze tím „vlastencem“ s číslem jednacím

…ale to není důležité, když minuta přichází s další a železo se má kout, dokud je žhavé. Hlavně, že se povídá o potrestání v množném čísle, aby to vypadalo jako že za Černohorským někdo stojí…hry na velké mohou na snílky o fake news zabrat. Nicméně, prozatím to vypadá opět na propadák s trestním oznámením na vrchu.

To zase bude mrzení a obav…v neděli 5. dubna 2020 čtrnáct minut před desátou ranní Jiří Černohorský na svém profilu v uzavřeném příspěvku dostupném jen pro virtuální přátele píše, že nenechá ty zmrdy z Dejvic a Řeporyjí klidně spát. Napsal totiž podle svých slov na patřičná, dokonce nejvyšší místa…jak dojemné…určitě ani jedno nevlastencovo oko nezůstalo suché.

Copak asi chystá…objevil veřejně dostupné e-maily do Kremlu, nebo zkouší navázat styky s Okamurou, některými dalšími členy SPD. kteří „by mu mohli píchnout v delikátní věci?“ Ta nejvyšší místa asi musí vypadat. Kdo by se chtěl zahazovat s béčkovým fobikem kdysi vystupujícím ve Svobodném rádiu Kapala.

Ovčáček, Zeman zvoucí Černohorského pravidelně na hradní mecheche k udělování státních vyznamenání mu budou k ničemu a s největší pravděpodobností na něj kašlou jako na nicotného rudohnědě smýšlejícího fanouška, od kterého je dobré se držet v co největší vzdálenosti.

Nakonec dojde jen na lámanou ruštinu, vlaječky za zády a lezení do řitě strýčka Putina, jako obvykle v případě Jiřího Černohorského.

 

 

Reklama