Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Norbert Naxera sdílel text neonacisty, kde je mimo jiné napsáno: „Neonacismus je čekání na Godota. Nebo na Yetiho“. Dnes je s Okamurou na plakátu s heslem „Slušný občan na 1. místě“

Není tomu tak dávno, co jsem psal o Norbertu Naxerovi a jeho kandidatuře jako bezpartajního na kandidátce Okamurova extrémistického politického hnutí Svoboda a přímá demokracie. „Hvězdička“ jedné relace prokremelské telky chce zase po delší době do relativně vysoké, tedy krajské politiky,

ve které to Norbert Naxera zkoušel celkem třikrát a třikrát to nevyšlo. Pravděpodobně se stejným výsledkem skončí i letošní politické dostaveníčko za krajským úřadem. Nikdo samozřejmě netvrdí, že je Norbert Naxera neslušným občanem, ovšem na první dobrou mě osobně zarazilo i pobavilo zároveň, že pod předvolebním heslíčkem „SLUŠNÝ OBČAN NA 1. MÍSTĚ“ trůní vedle předsedy SPD zrovna v článku vzpomínaný Norbert Naxera, kdysi se pohybující podle svých slov kolem xenofobní, dnes již neexistující Holešovské výzvy.

Samozřejmě, je to jen a pouze můj problém, že zrovna Naxeru vnímám ve spojení s předvolební agitací o slušných občanech za nějakou absurdnost. To, co mě připadá absurdní, to jiným může připadat naprosto normální a je to v pořádku. S Naxerou může koneckonců SPD přilákat konspirátory o 5G sítích, odpůrce roušek i milovníky podivných výkřiků do tmy typu „White Lives Matter“, jehož znění si mladý doktor práv umístil na svou facebookovou profilovku.

A to se v období stále klesajících preferencí určitě počítá především. Zvláště, když sociálními sítěmi kolují poněkud osobitě pojaté právní rady o tom, jak se beztrestně vyhnout pokutám za nenošení roušek. Někomu postačí zamávat Listinou základních práv a svobod, pokud je to pro fobiky, xenofoby a nejrůznější vítače Nočních vlků výhodné, zatímco ostatním klidně poslouží k dobré náladě virtuální útoky na zdravotně postižené děti, protože ty ještě volit nemohou a rodiče takových potomků povětšinou na radikály kašlou, protože velmi dobře vědí, s kým mají tu čest a co by je pod taktovkou extrémistů čekalo. Dítě by skončilo mimo „klasické základky“ uklizené kdesi na speciální škole, kam veřejnost nevidí a radikál si nemusí dělat těžkou hlavu s péčí o ty nejslabší.

Inkluze překáží espéďákům ve snech o diktatuře zbavující se odlišných, a tak Okamurovi fanoušci, kandidáti do voleb bez obtíží použijí předsudečná tvrzení o tom, že zdravotně postižené dítě bude ve třídě se „zdravými“ dětmi nešťastné a zdraví budou jeho přítomností poškozeni, protože přesně tato pohádka je cool bizárem v nejedné pseudovlastenecké skupině, tak proč stát opodál, že?

Už jen proto Naxera nevěří, že by někdo mohl panu řidiči autobusu odmítajícího jezdit s transparentem útočícím na hendikepované děti držet palce a děkovat mu za občanské a hlavně lidské postoje, které v SPD a blízkém okolí těžko najdete. Projevy espéďáků jsou směšné a Norbert Naxera v tomto ohledu nestojí opodál. Ve videjku pro jistotu svým fanouškům, virtuálním přátelům sděluje, že nechce migranty v Česku, jako kdyby tady nějací byli. Samozřejmě nechybí „kecalovo“ strašení ODS, ČSSD, ANO, TOP 09, protože jejich zvolením podle slov Norberta Naxery dojde za pár let k vytvoření extrémisty oblíbených a vybájených no-go zón.

To je opravdu vtipné…asi pan Naxera zapomněl na období svého života, kdy chtěl za tu zlou a nebezpečnou ČSSD kandidovat…

kdyby nebyl stranou vyškrtnut, Měl by Norbert Naxera na pomyslné pažbě zářez dalšího politického debaklu. Ale to je pouze detail, o kterém stejně většina veřejnosti neví, pokud se nezajímáte o zákulisní dění na české extrémistické a radikální scéně, ve které rozhodně není nouze o homofobní názory klidně vymýšlející si konspirační teorie s fake news o mezinárodních úmluvách jako na běžícím pásu. Například takový Norbert Naxera v jednom svém facebookovém příspěvku dává najevo, že ani tato oblíbená aktivita absolventů vysoké školy života mu není cizí.

Jeden by očekával, že člověk s titulem JUDr. určitě ví, že pedofilie jako taková není trestná, a že být pedofilem není trestné rovněž, tudíž se ani o žádnou dekriminalizaci jednat nemůže. Ale to nevadí, protože každý čecháček z horní dolní si myslí přesný opak a účelem volební agitky nebývají v obecném smyslu slova fakta, nýbrž jen účelně podávané lži. Ale co byste očekávali od člověka, který podle tvrzení Federace židovských obcí v České republice říká, že „předsudečná nenávist je jakýkoliv názor, který se nelíbí vládnoucí garnituře“ – viz strana 13 zprávy o antisemitismu.

Potom ani člověka tak moc nezaskočí Naxerovo nasdílení příspěvku neonacisty Kalinovského rovnou na své zdi, kde v textu mimo jiné stojí: „Neonacismus je čekání na Godota. Nebo na Yetiho

Měl by takové příspěvky sdílet slušný občan a patří úvahy v nasdíleném příspěvku do slušné společnosti? Kdekdo by řekl, že nikoli, zatímco jiní by s tím neměli problém, protože je svoboda slova, jejíž svatý grál facebookoví revolucionáři sveřepě obhajují, když je třeba zajistit podněcovači k nenávisti beztrestnost za odporná tvrzení. Nakonec se stejně všechno stočí k podvodnému koronaviru a nejrůznějším úvahám o světovládném spolčení nějakého Nového světového řádu, jak bývá nepsaným zvykem v názorové skupině internetových vlastenců…ach ty světovládné elity…sice to není pravda, ale klidně by mohla být, pokud začnete věřit na pohádky o chemtrails a škodlivosti technického pokroku.

Stejně zase po jedné nepravdě přijde další v podobě košilatého příspěvku třeba o tom, jak je nadace Gatesových obviněna ze zločinů proti lidskosti.

Reklama