Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Na demonstraci Putinovy páté kolony nechyběl také Richard Štark tvrdící, že pentagram je mimo jiné znamení “kabbalisticko-sionistického židovstva”

Na Náměstí Borise Němcova se odehrála poněkud ubohá, trapná a mastným papírem ušmudlaná demonstrace svolaná nacionalistou a proruským nadšencem Alešem Kejvalem. Byla to vskutku smutná podívaná, které se, i přesto, že svolavatel avizoval ruskou zmrzlinu zdarma, zúčastnilo nanejvýš tak dvacet lidí známých mimo jiné také z krajně pravicové scény.

Průměrný znalec rasistických, xenofobních a čechoslovakistických „výtečníků“ si skutečně přišel na své. Ve zkratce řečeno se jedná o stále stejné tváře ukazující se jak na demonstraci islamofobů, krajně pravicových stran, hnutí, odpůrců LGBTQ komunity, nejrůznějších „vítaček“ Nočních vlků, kde známé ksichtíky mile rády podrží prapor se srpem a kladivem v rudém poli, nebo ruskou vlaječku, hadřík Doněcku, aby si na konci sezóny mohly říct, že svým způsobem a po svém přispěli k blížící se rudohnědé revoluci, o které je na sociálních sítích řečí víc než dost.

Prokremelští přicházejí, aby na Náměstí Borise Němcova před ruskou ambasádou za doprovodu prokremelských médií sdělili národu jaký přínos měla Ruská federace, Rusko pro české země. Vzali to letem světem, vynechali podstatné pasáže, fabulovali, kamuflovali, jako kdyby online sepisovali další facebookový předlouhý status, nad kterým by historik mile rád spáchal raději sebevraždu, zatímco by Aleš Kejval možná bez problémů připsal větičku, jak je Rusko fajn, když onehdá nelenil a v rámci vzpomínek na komunisty zavražděnou Horákovou zveřejnil příspěvek pasující oběť Gottwaldovy a Stalinovy rudé diktatury na terezínskou bachařku.

Nebyla by to další košilatá, nenávistí a dezinformacemi urousaná demonstrace na podporu ruských tamtamů, kdyby se jí nezúčastnil zastupitel Prahy 11, okamurovec Robert Vašíček pokoušející se svým defilé o další zviditelnění na potenciálně výbušném tématu. Spouští demagogickou rétoriku, ze začátku obviní protistranu opodál postávající s praporem NATO i nejrůznějšími transparenty, že hajlovač z demošky – koncertu SPD, na kterém byli zahraniční hosté, například Le Penová, patřil k nim, aby následně pokračoval v nefér atacích, protože Rusko se dívá a třeba samotný Kreml, nebo jím v Česku provozovaná instituce by si třeba agitky mohly všimnout.

Zdroj: Facebook

Ostatně, Franta se Sputnikem, jež celou akci natáčel v online streamu, nezapomene a zmíní Vašíčka ochránce demokracie proti provokatérům, jako kdyby účast odpůrců na minikřepčení Putinovy páté kolony bylo něco nedemokratického, proti zákonům, nebo snad dobrým mravům.

Tohle asi v Moskvě nemají…protože Putin, nebo některý z jeho ministrů jakýkoli náznak opozice rozdrtí nedemokratickými prostředky, a tak se nemůže stát, že by bez zásahu policie mohli na moskevských ulicích mírumilovně oponovat odpůrci těch, co demošku svolali a organizovali.

Nechyběl ani brněnský pravoslavný pop Libor Halík, vášnivý to odpůrce potratů, homosexuálů, ochotně mnohokrát „sekundující“ krajně pravicové scéně, jako ten, kdo všechno posvětí a klidně ušpiní, tak jak to mají v Rusku ve zvyku, náboženství balastem nesnášenlivosti, nenávisti, která obyčejně nemá se skutečnou vírou nic společného.

Zdroj: Facebook

Inu, jeho příspěvky bývají xenofoby na Facebooku sdílené, a tak v černé sutaně muž ve středních letech přišel také na Kejvalovu akci, aby ji v očích některých jakoby povýšil na vyšší level, než na jakém ve skutečnosti byla. Zmínil své homofobní názory…co víc si průměrný milovník Putinovy diktatury může přát.

Tak hlavně, aby mezi účastníky nebyla nějaká sodomie, to by nejspíš s panem Liborem Halíkem kleplo. Vašíček vede demagogii od Kateřiny Veliké, po Napoleona…aby nakonec z toho všeho vyšlo účelové tvrzení, že ruské impérium je největším islamobijcem, a tak by mu měl být kdejaký antisemity napodobující človíček neskutečně vděčný za to, že Krym ve válce ukradl, způsobil tam značná zvěrstva, která nevzdělaný našinec pokládá za obrovská fakta, nad kterými je zbytečné jakkoli diskutovat, protože díky tomu Evropa byla osvobozena od turecké, tedy osmanské „pohromy“.

Prokremelský rádoby novinář a rádoby fotograf kdysi poskytující mimo jiné fotky taktéž Parlamentním listům pobíhá mezi odpůrci a prokremelskými nadšenci v rudém trikotu s masovým vrahem Che Guevarou na prsou, zatímco Franta ze Sputniku všechno s Dolensem z Raptor TV natáčí, aby neuniklo jediné slovíčko těch, kvůli kterým ta dnešní šaráda vznikla.

Vít Hassan – muž v červeném tričku s Che Guevarou na prsou

Hassanovi se nelíbí výraz „rusáci“, který použil jeden z odpůrců…srovnává ho s plejorativním „židáci“, ale mít na tričku masového, ideově rudého vraha homosexuálů a odpůrců kubánského Fidelova režimu mu asi nevadí. No, co…jeden masový vrah sem, jeden masový vrah tam…ono je to asi jedno, když někteří se slzou v oku vzpomínají na Stalina i na to, jak bylo Československo krásným sovětským satelitem s loutkovou vládou na vrchu.

Co si o všem asi myslela šestnáctiletá hosteska roznášející přítomným Kejvalem slibovanou ruskou zmrzlinu…v kroji si možná připadala jako princezna, ale ve skutečnosti jen a pouze svou přítomností nepřímo přispěla k průběhu akce jdoucí na ruku prokremelské mediální mašinérii, která byla určitě štěstím bez sebe, že v bývalém poddanském státě alkoholika a syfilika Gottwalda i dnes existuje hrstka ochotných rozšiřovat proruské bludy.

Pokud se pozorně podíváte na fotografie dostupné na sociálních sítích, bleskurychle zjistíte, že ti, kdo drželi ruskou vlajku jsou lidé z krajně pravicové scény.

Muž postávající v černé košili za ruskou vlajkou není nikdo jiný, než člen Národní demokracie antisemity Adama B. Bartoše Richard Štark s vírou v “zednářská spolčení” a pentagram jako znamení “kabbalisticko-sionistického židovstva”. Kdysi neúspěšně kandidoval ve volbách za SPD, když nakonec dostal jen 19 hlasů, zatímco nyní se hlásí v článku již zmiňované Národní demokracii. Článek o něm si můžete přečíst například na mém webu Demokratikon.cz.

Žena napravo od Štarka v bílém tričku s Putinovým jménem na prsou je Štarkova přítelkyně pro jistotu rozšiřující na sociálních sítích své příspěvky v módu dostupném pouze pro přátele. Na akci udělala selfíčko s šestnáctkou v kroji, pochlubila se s tričkem i zmrzlinou, několik hodin předtím zveřejnila fotku Putina – asi aby se navnadila na nadcházející okamžiky, aby v nějakém dalším příspěvku jen pro přátele potěšila podobně naladěné nějakou tou xenofobní podpultovkou, na jakých tito lidé ulítávají.

Doslova ubohé představení předvedl v článku již zmiňovaný Robert Vašíček. Nejdříve přišel s prokremelskými médii za zády jakoby diskutovat s nedaleko postávajícími odpůrci, aby si posléze debatu spletl v monolog a salvu trapných historických zkratek, lží, dezinformací vedoucích nakonec v útok obviňující oponenta z opilosti i příjmů z neziskovek – viz záznam z facebookového online streamu Raptor TV

Inu, když nevíte kudy kam, začnete útočit, aby nevyšlo najevo, že nemáte pravdu a jen se pokoušíte honit politické tričko před krajskými a dalšími volbami, ve kterých zcela určitě demagog a xenofob ve službách Okamurovy SPD hodlá kandidovat.

Jak ubohé, trapné, podobně jako celá demonstrace před ruskou ambasádou. Odpůrci alespoň ukázali, že v Česku jsou lidé, kteří nehltají prokremelskou demagogii, i když počet policistů dosahoval více jak nadpolovičního počtu Putinovy kolony ochotné chválit Rusko za něco, za co by ho historik, nebo opravdový demokrat nechválil ani omylem.

Reklama