Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Místo sebe Jiří Kobza z SPD vyslal na akci Národního konventu o EU členku italské krajně pravicové LIgy Moniku Pilloni

Okamurovo vysoce nenávistné a krajně pravicové politické hnutí Svoboda a přímá demokracie představuje velké nebezpečí nejen pro vývoj demokracie, ale také svobody v České republice. S nedemokratickými požadavky na ubírání základních lidských práv, nemožnosti zvolit si náboženské vyznání podle svých sympatií a slovní útoky na homosexuály, nebo Romy přichází ruku v ruce s radikály ze sněmovny příležitosti pro vybrané „dělníky“ české extrémistické a radikální scény, kdy jsou k vidění ve sněmovních prostorách osoby, které by na takových místech neměly co pohledávat.

A řeč není jen o panelových diskusích organizovaných Kobzou, Okamurou, nebo dalšími rudohnědě naladěnými výtečníky s poslaneckým pasem v kapsičce. Koneckonců na tyto prapodivné události lačnící po příbězích o vyvražďování a ohrožování bílé rasy může přijít prakticky kdokoli, kdo má zájem. Na nedávné diskusi o pronásledování křesťanů ve 21. století promlouvalo mnoho představitelů radikální scény(mezi řečníky byl např. Semín)

zatímco v řadách přítomných diváků by průměrně zdatný znalec extrémistické scény poznal na první dobrou mnoho tvářiček z virtuálních bojů, kdy se z obýváků, kuchyní a jiných místností xenofobové snažili obhájit názor, že rozšiřovat nenávist, lhát a pomlouvat je přípustné, pokud se hovoří o muslimech, uprchlících, Západu, nebo Sorosovi.

Mnohonásobně nebezpečnější může být, pokud poslanci SPD dávají příležitost radikálům zahrát si na „náhradníky“ za pozvané poslance. Človíček, který by ve volbách neoslovil ani dvacet voličů zasedá na židličku s cedulkou Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, aby následně celou záležitost nadšeně oznámil virtuálním přátelům.

Třeba taková Monika Pilloni…v Česku je koordinátorkou pro komunikaci italské krajně pravicové politické strany Liga s italskými občany žijícími v České republice a na Slovensku , je členkou této strany, fanynkou Okamurovy SPD, občasnou kameramankou, tvůrkyní videí prokremelské internetové televize Raptor TV i občasnou hostkou obývákového Svobodného rádia Kapala, Zikmundové a Dukáta…kdyby nepsala negativní články o „nelegálních imigrantech“, „falešných uprchlících“, „muslimských polygamistech“ v Itálii, nezískala by na sociálních sítích takový ohlas…mýty o tom, jak migrant ničí Itálii jsou prostě v prostředí absolventů vysoké školy života vítaným zpestřením jinak pochmurných dnů a chladných večerů.

Jeden článek nesmyslných hoaxů, lží a příběhů jedna babka povídala následoval další, až se Monika Pilloni stále blíže a důvěrněji sbližovala s představiteli Svobody a přímé demokracie. Společné názory sedí, důvěra stoupá, až dosáhne nejvyšších možných stupínků na pomyslném piedestálu dovolujícím osobě z těch internetů zastupovat Kobzu na akcích, na které byl pozván, nebo kterých se chtěl zúčastnit.

Typickým příkladem je například akce Národního konventu o EU konaného 22. listopadu 2019 v Lichtenštejnském paláci.

Národní konvent o EU  se zabývá organizováním tematicky vymezených kulatých stolů, u kterých se mohou setkat nezávislé subjekty vybrané na základě veřejné soutěže. Ke kulatému stolu jsou přizváni například zástupci politických stran a hnutí zastoupených v Parlamentu České republiky, poslanci Evropského parlamentu, zástupci státní správy, byznysu,  nebo dokonce představitelé nevládních organizací, které SPD k smrti nenávidí.  V debatách se mohou setkat espéďáci, ale také třeba lidé z Think-thanku Evropské hodnoty, na které Tomio Okamura ve svých příspěvích zaútočil snad už milionkrát.

Mezi pozvanými nebyl mimo jiné nikdo jiný, než Jiří Kobza, který místo sebe poslal v článku zmiňovanou Moniku Pilloni. Proč sedět někde celý den, rokovat o Evropské unii a jejím financování, když to za vás udělá někdo jiný, podobně ideově naladěný…internetoví fanoušci budou jásat blahem, Monika Pilloni na svou timelinu nahraje několik fotografií, zatímco se příznivci demokracie začnou ptát, co se to zase děje.

Příspěvek se po vlastenecku napíše v italštině, kolegové z partaje díky tomu nepřijdou o detaily, jak studentka „Salviniho stranické nálevny“ krásně agituje a kvete ve střední Evropě. A že na této akci tato žena byla jako Kobzova náhradnice, o tom není pochyb. Viz odpověď koordinátorky Národního konventu o EU Pavly Cvachovcové na dotaz “ jak je možné, že se na akci Národního konventu vyskytují představitelé krajně pravicové scény, notabene ti, co nezastávají žádnou veřejnou funkci. “

Alespoň spoluobčané, potenciální voliči vědí, jak zodpovědně ke své práci přistupuje člen Výboru pro evropské záležitosti – toho času představitel extrémistické SPD. Kobza deleguje svou účast na někoho jiného…klidně svým jednáním zvyšuje v mysli dalších xenofobů zdání, že jsou velmi důležitými v soukolí parlamentní demokracie…z určitého úhlu pohledu je to tragikomicky úsměvné, protože kecalové ze Sněmovny o podpoře českého klidně dají příležitost představitelce zahraniční radikální strany s nečeským příjmením…Národní konvent o EU přeci zcela správně nevylučuje nikoho na základě politické příslušnosti, a tak klidně patřičné zastoupení organizátoři přelouskají jako by nic.

Možná by nebylo od věci, kdyby si Tomio Okamura vzpomněl na Jiřího Kobzu, až zase někdy bude v homevideích nadávat na to, jak o nás rozhodují v EU nikým nevolení, když na debaty u kulatého stolu partajníci klidně místo sebe delegují jiné, nikým nevolené.


ZDROJE FOTOGRAFIÍ:

Web Národního konventu o EU

Facebook Moniky Pilloni

Wikipedie

Reklama