Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Jana Peterková sdílí odkazy na krajně pravicové weby, rozšiřuje konspirace, organizuje demošku proti antikoronavirovým opatřením vlády

Bývalá reportérka televize Nova Jana Peterková, která se proslavila románkem s kontroverzním miliardářem Tomášem Pitrem má na sociálních sítích novou kratochvíli. Rozhodla se v období koronaviru natáčet videa, nad kterými se pobaví kdejaký absolvent vysoké školy života.

Se sprostými slovy v textu a větou „Nezkurvíme život dětí na jejich dalších čtyřicet let, co mají před sebou, kvůli tomu, že nějaký senior nebo astmatik by mohl umřít“ baví internetové osazenstvo, které mnohdy neví, co si myslet. Podle slov prokremelského extrémisty Jiřího Černohorského, se kterým si údajně také Jana Peterková potykala, blondýna z videí prozřela hlavně kvůli koronaviru.  Ostrá mluva, podivné názory, kontroverzní tématika…to je mix, se kterým se dá docela slušně prorazit, pokud některým lidem poskytnete to, co chtějí slyšet.

Snad jen s tvrzením „zločinecká banda musí ihned odstoupit a podat demisi, a prezident republiky abdikovat“ budou mít problém někteří prozemanovští nadšenci Putina. Ale co…některý z článků na hoaxy a konspiracemi prošpikovaném Tadescu všechno napraví. Koneckonců také mladé Janě Peterkové dělá reklamu na chystající demonstraci namířené proti koronaviru a protikoronavirovým opatřením vlády. Obsah demonstrování je upraven přesně tak, aby si na své přišel skoro každý.

Nechybí nezákonná vládní opatření, požadavky na ukončení omezujících vládních protikoronavirových opatření s výzvami na svobodu slova na sociálních sítích, včetně populistických a demokracii podkopávajících výzev na ukončení koncesionářských požadavků, z čehož budou mít radost ti věční útočníci na Českou televizi, jako je třeba zadlužený Jiří Černohorský nedávno se přiznávající k úmyslu nezaplatit exekuce, tedy až na tu u zdravotního pojištění.

Na košilatou demonstraci můžete zvát jakkoli, ale pokud nemáte co nabídnout, k zahození není distancování se od kontroverzního človíčka, se kterým se z minulé práce znáte. Peterková v přímém přenosu reaguje na nějakou momentku s Novotným, aby se zde od něj distancovala, oznámila fanouškům, zájemcům, že na demošce nebude, protože se prý jedná o apolitickou záležitost.

Gepostet von Jana Peterkova am Donnerstag, 4. Juni 2020

Video je to vskutku zábavné, nechybí ani konspiračka o Prymulovi placeném Billem Gatesem, smrtících očkováních, na kterých americký miliardář zbohatne…snad jediné významné plus v příspěvku patří slovům o koncentráku v Letech u Písku, které dost možná blondýna z netu zvolila schválně, aby ošálila mysl některých, kterým xenofobní vlna nijak nevoní.

Jen není jisté, zda ze slov o tom, jak si Romové zaslouží pomník jako jiné oběti nacistické zlovůle bude nadšený v článku zmiňovaný Jiří Černohorský, jehož názor na romskou komunitu je radikální, místy až silně rasistický. Ale co…záznam z živáku na Facebooku se má sdílet do všech možných skupin, tak snad nějaký ten radikál projevující veřejně vlastenectví směrem ke Kremlu nebude až tak velkým problémem a Jiří Černohorský možná také 7. června 2020 promluví na Václaváku, aby také on využil příležitosti oslovit ty, ke kterým by se částečně dostal jen stěží.

Je velmi pravděpodobné, že dušičky ochotné uvěřit pohádkám o zlořádném americkém boháči ovládajícím celosvětovou síť očkovacích látek zabíjejících dítě na potkání klidně přitakají častuškám, Vandasově DSSS i dalším radikálním subjektům, se kterými se nejen kecal z auta tu tam stýká, nebo stýkal. Když fanouškům Peterkové nevadil člověk koncertující kdysi v neonacistické kapele, jehož hudba zazněla ve videu z 27. května 2020, určitě na překážku nebude nějaký Černohorský milující úplně stejné odrhovačky o páté.

Sama Jana Peterková má mezi svými virtuálními přáteli prokremelské radikály, Obrtela ze zapsaného spolku Národní domobrany, nebo další účty s ikonkou Klausovy Trikolóry v růžku. Ale co byste s malou dávkou předsudků očekávali od někoho,  kdo na svém profilu sdílí články krajně pravicového a značně ulhaného prokremelsky naladěného webu Pravyprostor.cz zaregistrovaného Karlem Křížem.

Jana Peterková na svém facebookobém profilu tvrdí, že události ve Spojených státech amerických jsou začátkem „celosvětového Majdanu“. Ostatně i tyto události tato žena využívá k chystané demonstraci před Koněm, jako kdyby zrovna její sešlost měla nějaký vliv na události za oceánem.

Demonstrace je nahlášena, povolena, počet zúčastněných sto lidí…jestlipak se ukecaná blondka z videa přiblíží jen z třetiny nahlášeného počtu demonstrantů…ale i tak si Jirka z auta bude připadat jako ve snech, pokud na demonstraci dorazí, protože během jeho defilé se víc jak dvacet kousků ochotných najde jen horko těžko.

Akce ohlašovaná jednou z autorek jako revoluce skončí podobně jako všechny ostatní revoluce…to bude zase plakání 8. června nad fotkami pouze s několika ochotnými, pokud zrovna nebude pršet, tak jako dnes. Stejně na pomyslném pódiu zazní pelmel divnonázorů, nad kterými soudně přemýšlející člověk jen nevěřícně zakroutí hlavou. Ono stačí, když samotná Jana Peterková ve videu tvrdí, že genocida vakcinací začala.

Jestlipak si dotyčná uvědomuje, co všechno její dezinformace, hoaxy a prachsprosté lži mohou způsobit, pokud někdo skutečně uvěří tomu, že očkování způsobuje genocidu, smrt, nebo vážné zdravotní problémy. Možná je jí to jedno, když se v tomto článku zmiňovaná bývalá novácká reportérka na jednom z videí přiznává, že bude olizovat kliky, zdi, dokud nechytne koronavirus. Možná by pomohla meditace na prokysličení mozku, potom by blondýna z videa netvrdila nesmysly plné lží, které možná po vydání plánované knihy přinesou nějaké chechtáky do rodinné kasičky.

Hloupá jsou tvrzení, že z Česka je protektorát řízený vládou, která se chová fašisticky k lidem opačného názoru, stejně nesmyslná jsou tvrzení o tom, jak je šestka ďábelská s návodnými řečmi nabádajícími účastníky chystané demonstrace, aby přišli oblečeni tak, aby je policie nemohla identifikovat.

Jsou to jen řeči v kleci tvrdící, že nikdo na koronavirus neumřel a všechno je jenom nějaká světovládná kašírka, se kterou by našinec neměl souhlasit, protože Prymula je protektorem.

Zkrátka, konspirace rozšiřující a v konspirace věřící scéna mnohdy v obecném slova smyslu „šmrncnutá“ blízkostí ke krajně pravicové, extrémistické scéně má své „podivíny“, legrační hračičky, mezi které patří také Jana Peterková.

Reklama