Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Jan Mošnička, Bohemia Patriot s neonacistou Matějným chtějí alianci extrémistů

O obskurním facebookovém pseudohnutí Bohemia Patriot jsem toho ve svých blozích napsal mnohé. Virtuální rasisté, xenofobové a tvůrci nejrůznějších prapodivných příspěvků v počtu „členů“ dosahující sotva deseti „kousků“, shromažďující se kolem Jana Mošničky by bývali neskutečně rádi, kdyby se jim podařilo konečně to, po čem domácí radikální scéna sní snad už od neslavných devadesátek minulého století, kdy se neonacisté přebírající přeshraniční ideologii nesnášení pokoušeli o vytvoření jediného vlasteneckého hnutí s vůdcem v čele, jehož „kouzlo“ osobnosti se nikdy nedostavilo a jakékoli snahy o slučování extrémistů nakonec skončily nezdarem, což se dalo od agronáckovských skupinek dopředu očekávat.

Neslavným koncům chce zcela nepochybně skinhead, podle svých vlastních slov vychovaný ulicí a v pokročilém věku se na veřejnosti ve skinheadském objevující Jan Mošnička zabránit,

a tak se na sociálních sítích objevují hrátky na „Projekt vlastenecké aliance“, nad kterým by zaplakal snad každý opravdový vlastenec, protože pohledem na jednotlivé členy je na první dobrou jasné, že Mošničkovy hry na vlastenectví pod tričkem Bohemia Patriot nemají s vlastenectvím nic společného. Jak by také mohly něco takového znamenat, když nedávno samotná Bohemia Patriot sdílela kdysi obrázek holdující slávu fašistickým vojákům Slovenského štátu doplněnou o fašistickou zdravici.

Jak otřesné a ohavné. Alespoň všichni in natura vidí, o čem to pseudovlastenčení je. Zatímco dříve Jan Mošnička na svém e-shopu v začátcích nabízel mikiny se slovy „Na mikinu to v hospůdce ještě není a v triku je vám kosa? Zkuste naší novinku na www.bohemiapatriot.cz“, dnes si stejný Jan Mošnička hraje na toho, kdo slučuje pod jednu jedinou stříšku počin neonacisty Pavla Matějného Národní obrodu, politickou stranu antisemity Adama B. Bartoše, sládkovce, tragikomický příběh Lucinky z demošek i úsměvně vlčí zapsaný spolek svádějící svým pojmenováním mysl každého pozorovatele radikální scény k již neexistujícímu projektu sourozenců Šlégrových kandidujících v krajských volbách na kandidátkách Národní demokracie. 

Bude neskutečně zábavné sledovat, jak tihle všichni extrémisté s nenávistmi na jazyku i na srdci vydrží v blízkosti pospolu, aniž by se nepohádali, nebo nezačali simultánky o vedoucí postavení mezi těmi, o které veřejnost nestojí. Pokusů v minulosti bylo mnoho. Třeba Národní demokracie zkoušela domlouvat sjednocenou kandidátku do voleb…obzvláště tragikomickým byl příběh Vandasovy DSSS, která to zkusila s Bartošovou ideově nahnědlou onucí, změnila rétoriku, hovořila o tom,  co chtěla Národní demokracie, až všechno krachlo, skalní fanoušci DSSS odcházeli, nadávali nad ztrátou duše nedělníků…Bartoš se sbližoval s ruskými ultranacionalisty, Vítová z Aliance národních sil vyzývala ke sjednocení pod jejím prokremelským počinem, zatímco fobici nadále plakali nad tím, že jim osud není nakloněný…

Pokusy o sjednocení budou nejspíš stejně úspěšné, jako Novákovy snahy o vytvoření Bohbotovy domobrany, kterou přejmenovali ještě dřív, než spatřila světlo světa. Prozatím postačí tvrdit, že i s SPD se počítá, ale extrémisti z Facebooku to prý nechají na espéďácích samotných, zda se ke sjednocovacím snahám Bohemia Patriot přihlásí, protože zakládající člen – neonacista Pavel Matějný, jemuž Facebook nedávno zcela správně smazal účet pro porušení pravidel, nemusí být po chuti některým, kdo neustále křičí cosi o tom, že nejsou radikálové.

A tak se čeká, grafiky oznamující chuť po sjednocení se upravují…těžko říct, kde je pravda. Zda jde o zbožná přání několika málo lidí kolem Mošničky, nebo zda jde o skutečný souhlas zúčastněných s jakýmsi sjednocováním se na nadcházející volby, ve kterých by radikálové získali nějaké ty hlasy v systému, kterým neskonale opovrhují. Ale co…Mošnička sesmolí sáhodlouhé povídání s gramatickými chybami v textu doplněné o nářky nad sedmero prohranými volbami, aby vzápětí samotný Mošnička doufal v zázrak, že tomu všemu uvěří naivkové ze sociálních sítí běžně se rozčilující nad hoaxy sesílané třeba z náručí Bohemia Patriot, která si možná na veřejnosti v příspěvcích časem přestane hrát na netykavku s neonacistickou scénou, když má neonacisty ve virtuálních přátelích a s neonacisty zakládá pokusy na sjednocení.

Reklama