Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Demonstrace příznivců konspirací o koronaviru byla přehlídkou trapnosti české radikální scény

Neskutečně se bavím nad účelovým přátelstvím prokremelského aktivisty Jiřího Černohorského a konspirace rozšiřující, lízáním klik a zábradlí vyhrožující Jany Peterkové, o které na mém blogu vyšel před několika málo dny článek.

Blondýna s prapodivnými názory nemá potíže sdílet články krajně pravicových médií, a tak pro ni není zřejmě žádný problém, pokud na ohlášené demonstraci promluví mužíček začínající svou kariéru hysterky na demonstraci Dělnické mládeže.

Ukecaná osůbka za kamerou se zvěční na okamžik vedle mluvky z auta, tak kdo by si dělal těžkou hlavu, zvlášť, když 2. června 2020 ohlášená demonstrace namířená vůči koronavirovým vládním opatřením, vládě a hlavně třeba i očkování proti koronaviru dostává na facebookové zdi Peterkové punc začínající revoluce, kterou by měl každý vlastenec podpořit. Celkově se celé snažení zaobalí do protivládního balíčku v naději, že přijde co nejvíc lidí.

Podívaná to byla u Koně opravdu velice zajímavá. Sešlo se sotva padesát ochotných, zatímco Peterková s Černohorským promlouvali, až se hory zelenaly.

Zdroj: screenshot z live vysílání na Facebooku

Revoluce se sice nekonala, ale to organizátorům nevadí, když si mohou zařvat do mikrofonu uprostřed Prahy. Jednání této vlády je nezákonné, zatímco v pozadí pobíhá Jiří Černohorský…v rukou se mihne žaloba vůči vládě, několik pomýlenců zatleská, zajásá, zatímco někteří mávnou rukou nad ječákem blondýny s mikrákem v ruce. Všechno je to podvod, žádná epidemie nebyla, lidé umírají na jiné choroby a ministr zdravotnictví je protektorem, zní Václavským náměstím.

Zdroj: screenshot z live vysílání na Facebooku

Když už nic nezafunguje, přijde řeč na Babiše, o tom jak krade dotace a dělá si ze státu dojnou krávu. Na to může nasednout i Černohorského, početně omezená fans základna, z níž ale stejně na Václavák nepřišlo příliš mnoho lidí. Pohledem do diváctva je patrné, že málokdo má na obličeji roušku, natož aby dotyční dodrželi rozestupy nařízené vládou. Konspirace si podávají ruce, maminka na první pohled nízkým růstem připomínající s rouškou malou holčičku zakřičí „Prymulo lžeš. Žádný vakcíny nechceme, ty lháři

Zdroj: screenshot z live vysílání na Facebooku

a svět je hned hezčí…jak vlastenecké a neskutečně dospělé. Zapsaný spolek anticovid a antivakcína má být právem na co pyšný. Hlavními mluvčími na akci kromě Jany Peterkové jsou Jiří Černohorský s Pavlem Krejčím v obleku. Nechybí vlaječka, dokonce ani petiční stánek, na kterém se všichni jednou tužkou mohou podepsat odpůrci vlády, především vládních protikoronavirových opatření.

Zdroj: screenshot z live vysílání na Facebooku

Epidemiolog by ze setkání lehkou hlavu neměl, protože třeba jen na psacím náčiní musí být více virů, než na samotném mikrofonu, s jehož pomocí řečníci vykládají do světa své neotřesitelné pravdy.

Jak se zdá, pozvánka Věry Řezníčkové v prokremelské facebookové skupině „Chceme pryč z NATO a EU – Rusko je náš přítel“ se minula účinkem. Stejně nakonec po tom všem hejtění Západu a sepisování fake news, konspiračních teoriích o světovládných spolčení proti Kremlu přijdete na demonstraci konspirátorů v oblečení s anglickým nápisem, místo s azbukou, jak by se dalo mylně u prokremelského nadšence očekávat.

Zdroj: screenshot z live vysílání na Facebooku

Je to úsměvné…taková ta sonda do duše rudohnědých luhů a hájů jednou se částečně sdružujících, jindy zase rozcházejících…Ale, co…nakonec stejně vystoupí občan z davu, jistý táta Rudolf Vávra ve virtuálnu věnující se konspiračkám o 5G sítí, nad kterými až zrak přechází.

Zdroj: screenshot z live vysílání na Facebooku

Nažhaví málo početné publikum zprávičkami od známé z Brna zaručenými zprávičkami o tom, jak 5G sítě zabijí děcka, která přestávají dýchat, protože nová síť mění v plicích kyslík. A v neposlední řadě nechybí zvěsti o synovci Kennedyho, který se prý údajně soudí s organizací nastavující neonizující limity, které padesát let zabíjejí každého člověka na světě. Pohádky jsou to úžasné, až přechází zrak.

Možná chuť s náladou spraví Pavel Krejčí se svými požadavky na papíře. Černohorský upraví výšku mikrofonu a Krejčí rozjede svou salvu pořadavků na ukončení protikoronavirových opatření, na definitivní ukončení omezení podnikání, ukončení povinného nošení roušek, pravidel, která ohrožují zdraví seniorů a nechybí ani požadavky na svobodu slova a ukončení koncesionářských poplatků, protože CNN Prima, TV Nova s ČT i Českým rozhlasem jsou fuj a rozšiřují to, co extrémisté s radikály i rozšiřovateli fake news nechtějí.

Zdroj: screenshot z live vysílání na Facebooku

Několik lidí tleská, zvláště, když se hovoří o Prymulovi a Světové zdravotnické organizaci, kterou Krejčí označí za zločineckou. Vlastenectví si žádá své…Peterková skanduje, jako kdyby se jednalo o hokejové utkání, zatímco Krejčí vykládá další konspirační teorie o Billu Gatesovi, jemuž do vínku pán za mikrofonem vkládá genocidní úmysly usilující o vyvraždění lidstva pomocí vakcín, protože tímto svým počínáním usiluje americký miliardář ve slovech Krejčího o eugenický holokaust, ve kterém je e-rouška fašistickým projektem. A v neposlední řadě nechybí přání o úřednickou vládu, kterou by měl Miloš Zeman zřídit ve jménu lidu.

Takovou salvu nesmyslů jsem dlouho neslyšel. Tak nějak to vypadá, když se facebookové konspirační skupinové prostředí přenese do reality červnových dnů. Snad jen slovenský rapper Suvereno nebude příliš nadšený z toho, že jeho song Rebel zazněl na pochybném shromáždění, o které by si slušně vychovaný člověk neopřel an i kolo.

Krejčí domluvil, Suverenův Rebel se rozezněl po Václavském náměstí…jestlipak Černohorský, Peterková a spol zaplatili autorské poplatky za na veřejnosti puštěné písni. Suvereno zpívá z repráků, Peterková si povídá s Řezníčkovou(paní v červené bundě)…možná právě v tento okamžik vzniká další pseudovlastenecké přátelství, kdo ví…

Zdroj: screenshot z live vysílání na Facebooku

To je hezké…snad si organizátorky demonstrace na Václavském náměstí celý okamžik náležitě užila. K pobavení nechybí ani ultranacionální vozíčkářka Komárková přijíždějící z dalekého Brna s příběhem o tom, jak koronavirus do Česka přišel už v roce 2014.

Zdroj: screenshot z live vysílání na Facebooku

Ještě, že přišla. Bez ní by se veřejnost nedozvěděla mnoho veledůležitých pravd na koleně opsaných jakoby z rudohnědých skupinek, ve kterých Komárková exceluje s klávesnicí na stole. „Debilama hážou okem„, Komárková stojí na své pravdě a lidé tleskají…co víc si člověk mohl přát. Komárková není pokusný králík, nedá se čipovat, i když prý čipování je v Česku dávno rozjeté…to je možná ten okamžik, kdy soudně uvažující člověk neví, jestli se smát, nebo plakat.

Černohorský si žije ve svých utopických snech o Československu, chtěl by spojovat pod státním symbolem, ale nějak mu to nejde. Nedávno „mu vyhostili“ agenta FSB, který pomáhal při Slovanské vzájemnosti, dnes pokouší štěstí u Jany Peterkové. Křičí, křičí, tentokrát vynechal na modré košili svatojiřskou stuhu…

Zdroj: screenshot z live vysílání na Facebooku

Prezentuje své já…chválí Zemana, netají se odporem k volbám, demokracii…je to skutečně dlouhý a naprosto bezobsažný rozhovor, kdy si průměrný divák řekne, že i včerejší autovykládání bylo šťavnatější, než to dmešní. Dělá ze sebe nerasistu, zatímco nedávno re rasisticky vyjadřoval k odlišně zabarveným fotbalistům Sparty.

Být nerasistou v čase potřeby je fajn, ale své skutečné Já nikdy nezazdíte, třeba na sociálních sítích. Černohorský věří v konspirace o 11. září 2001, ovšem konspirace o koronaviru považuje za ještě výživnější materiál, o kterém rád vyřvává do okolí. V ruce drží roušku, hysterčí a možná doufá, že ho oblíbení sledovatelé ze sociálních sítí na okamžik vnímají. Je to divadlo…není divu, že se někteří Peterkové ptají, proč jednotliví účastníci demonstrace na ústech roušky, protože se svým jednáním chovají nezodpovědně.

Po Černohorském přichází ultranacionalista Bezák tak trošku dělající na začátku reklamu své facebookové skupině. I on má blízko ke konspiracím, a tak nechybí hejt na Českou televizi, do které by se určitě rád vydal jako jeden z vlastenců.

Zdroj: screenshot z live vysílání na Facebooku

ČT je pro Bezáka bulvár, protože informuje o koronaviru, zatímco neodvysílá konspirační teorie tolik blízké srdci zúčastněných rádoby vlastenců. Je vtipné, že zrovna tato sorta spoluobčanů se nepovažuje za ovčany, i když jimi ve skutečnosti jsou, protože svými defilé jdou naproti ruské dezinformační kampani, jíž se stávají prodlouženou rukou.

Ve zkratce řečeno, dnešní demonstrace na Václavském náměstí byla přehlídkou nedbalek české extrémistické, tak trošku prokremelské a proputinovské scény, kdy základem všech informací zůstávají úsměvné konspirační teorie, zatímco Západ, Brusel a vůbec mezinárodní organizace zůstávají se Sorosem, Gatesem, Kalouskem a dalšími arciďábly na omezeném rynku domácích fobiků, extrémistů a milovníků teorií o spojení české extrémistické scény.

Zkrátka, dnešní demonstrace byla ukázkou pošpiněných nedbalek domácí radikální scény, které revolucionáři občas ukazují v domnění, že zrovna tímto osloví co nejvíc zájemců a zahájí cestu k nikdy neexistujícím snahám o spojení neonacistů, komunistů, čechoslovakistů, nacionálních bolševiků a dalších milovníků nedemokracie, nadvlády bílé rasy a teorií o bílém heterosexuálním muži a jeho jedinečném postavení ve světě.

Reklama