Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Vyhrožoval terorismem a policie ho zadržela. Od nenávisti k Ukrajincům, rasismu, až po vyhrůžky terorismem na sociálních sítích

Terorismus, nebo také vybízení k terorismu není pouze „doménou“ zahraničí. Dokonce i český našinec dokáže, pokud někde zapomene zdravý rozum, třeba na sociálních sítích rozjet teroristické choutky v domnění, že když je to na internetu pod falešnou identitou, tak je všechno v pořádku, protože ruka zákona je v takových případech bezzubá a nedokáže si na radikála za klávesnicí došlápnout. Jenže to, jak nyní Policie České republiky dokázala, není pravda.

Třeba takový dvaašedesátiletý muž z Pardubic si na Facebooku pustil klávesnici na špacír, když 25. října 2020 minutu před šestou odpolední veřejně na svém falešném profilu začal vyhrožovat s hrubkami v textu, že jestli do zítřka nebudou fungovat všechny restaurace, jako kamioňák po vzoru Hepnarové najede do lidí, protože sedmdesátitunový kamion udělá z lidí mastný flek a on samotný z místa hromadných vražd v klidu ujede.

Zdroj: Facebook

Svou nechutnou repliku adresoval ministru Prymulovi, protože možná jedině tak si zchladí žáhu nad vlastními frustracemi, protože covidové restrikce dotyčnému vyhrožovateli, tedy teroristovi nejsou po chuti. Jaképak to asi muselo být překvapení, když domnělé hrdinství vystřídal za dvacet čtyři hodin od vytvoření příspěvku plného vyhrůžek údiv nad tím, že u jeho dveří zazvonili policisté předznamenající po soudním přelíčení možný právní postih ve výši pěti až patnácti let odnětí svobody.

Zdroj: https://www.policie.cz/clanek/na-facebooku-vyhrozoval-teroristickym-cinem.aspx

Facebookový profil internetového teroristy je plný košilatých za rozum tahajících příspěvků, se kterými se zcela běžně setkáte snad v každé druhé ultranacionálně laděné facebookové skupině chválící Okamurovu SPD dnem i nocí útočící na uprchlíky, jako kdyby zrovna tohle chování bylo vlastenecké a v demokraticky smýšlející společnosti normální. Tak třeba 12. září pán s falešným účtem vyzýval do střílení migrantů, nošení zbraní, protože nick Rychvaldsky je cvičený odstřelovač, jak jinak, že?

Zdroj: Facebook

Je to jako kdybych si v rámci monitoringu extrémistické scény pročítal tuctové nesmysly zaručeně flastenecké skupiny, ve které si jeden přes druhého přesolenými příspěvky dokazuje, jak velké má přirození a kam daleko ten či onen umí dočůrat, protože v nejhorším se zamává ústavou, svobodou slova, nebo jinou fetiší, která následuje pokaždé před zázračnou vytáčkou o tom, že „já ten příspěvek nepsal“, nebo myslel jsem to z legrace jako černý humor.

Postarší Pepa má v popisku svého profilu uvedeno, že je elektrotechnikem a snad z jednotlivých narážek je vidět, že mu Facebook bloknul jeho účet, a tak se dvaašedesátník dal po delší době na svůj inkognito facebookový profil, aby zde vypisoval příběhy o tom, že chce „čistou českou zemi, jakou byla kdysi“ a jako velkopán nařizuje Ukrajincům, aby opustili Česko, protože je inkognito mužíček možná z okolí Starého Plzence nechce ve své zemi mít.

Zdroj: Facebook

Etnická nenávist střídá nenávist rasovou…už zbývají jenom zjistit, jestli pán není fanouškem, nebo snad dokonce členem SPD, Trikolory, nebo jiné ultranacionální vějičky pokoušející se oslovit ty s radikálními myšlenkami na jazyku, pro které jsou všichni muslimové teroristé a imigrant okamžitě hrdlořez čekající za rohem s kudlou v ruce, aby znásilnil bodrou Češku před domem.  Nechybí dokonce ani oslovení „havloidi“, snad aby všichni dobře věděli, s kým mají čest.

Zdroj: Facebook

A když půjde do tuhého, nechybí ani stylové odmítání roušek, hrátky na žalování Prymuly, pokusy slovně zdiskreditovat policii

Zdroj: Facebook

následované oblibou Vladimíra Putina, ideomašírky Kremlu Russia Today, těžkou a lehkou technikou, historií ČSAD, nebo ultranacionálním projektem Mikuláše Švédy Stranou českých patriotů(SČP), která s opravdovým patriotismem nemá nic společného.

Zdroj: Facebook

Je to neskutečně zábavné….fejkový profil ohánějící se češstvím a touhami po české zemi klidně propadá obdivu k ruskému diktátorovi…i když se to zdá absurdní, přesně takovými sentimenty oplývají zejména ti, co se na sociálních sítích vyjadřují nenávistně, rádoby vlastenecky, věčně věku lidé napodobující stylem chování islamisty, když jiným zakazují svobodu náboženského vyznání. Je až neuvěřitelné, že zrovna tento člověk má nějaké virtuální přátele ochotné číst autorovy výblitky v přehledu timeliny.

Kdyby policie včas nezasáhla, možná by fejk Josef Rychvaldsky napodobil v reálném světě pana Baldu odsouzeného za terorismus a zprávy by bývaly plné neštěstí o jednom kamionu a podivném dvasašedesátníkovi, pro jehož čin nemůže mít nikdo se zdravým rozumem v hlavě pochopení. Budiž pro ostatní podobně ideově naložené tento případ ostrašujícím příkladem. I když píšete pod smyšleným, neboli fejkovým profilem sebevětší nechutnosti odporující liteře zákona, policie vás lidově řečeno vychmátne. Prostě a jednoduše to nedělejte, protože ani sociální sítě nejsou místem, kde se může cokoli.

Reklama