Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Strážila Okamuru na demonstraci extrémistů Ochranná služba Policie ČR?

Tomio Okamura je krajní pravicí a nejrůznějšími extrémisty považován za typicky lidového politika ochotného například na demonstracích udělat několik selfíček a prohodit s ideově naladěnými ultranacionalisty jednu, dvě větičky o tom, co ve skutečnosti chtějí slyšet. 

Je to vskutku tragikomická podívaná. Hvězdička nahnědlých a zaručeně zasmrádlých luhů nevlastenectví se zvěčňuje na fotky, zatímco špalír zájemců nelení a směrem k policii vykládá uštěpačné poznámky o tajných agentech ministerstva vnitra, aniž by se stejným zájmem marionety na herní sestavě SPD glosovaly přítomnou Okamurovu ochranku dávající pozor na to, aby se amatérský radikál z ulice příliš nedotkl své hvězdy, nebo snad nedostal amok, protože předseda se nevěnoval emailem zaslané záležitosti tak, jak by si neznámý milovník přebělené kultury přál.

Pánové z ochranky mají černá saka s černými košilemi, a tak by se s nadsázkou sobě vlastní dalo prohlásit, že Tomia Okamuru střeží černé košile ťukající nejprve prstem na rameno agilního nevlastence, aby později přišlo na řadu všem známé gesto odstrčení ohrožující a obestoupení chráněné osoby.

Mohlo se jednat o členy Ochranné služby Policie ČR, nebo také o ochrankáře najaté z vlastních, nebo jiných prostředků.

Pokud se jednalo o ochranu ze státních luhů a hájů, potom je přítomnost policistů na akci krajní pravice opravdu tragikomickou událostí, které významná elitní část policejního sboru musí ze zákona kvůli politické funkci chráněnce sloužit, zatímco na stejném místě se nachází několik tajných policistů mapujících vývoj nahlášeného shromáždění.

Jak se asi policisté cítí…musí mlčet a sledovat dění kolem chráněnce, aby náhodou nedošlo k nechtěným nedorozuměním…když se obchodník se zlem hrající na strunu nejrůznějších nenávistí dostane do vysokých funkcí, potom se stát nachází tak trošku ve schizofrenní situaci, kdy policie s tajnými službami zcela správně mapuje, zachycuje projevy, fotografie hostů, návštěvníků xenofobií přesyceného shromáždění, aby prominenti dělající si na místě stranickou agitku získali ochranu ze strany státu, protože funkce místopředsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky si to žádá.

Pokud byla ochranka hrazená ze soukromých prostředků, potom se nabízí otázka, čeho se předseda SPD bál, když mířil do stádečka svých ovcí. Bojí se snad ultranacionál z televizních obrazovek cílové skupiny, pro kterou vytváří svou politiku? Nebylo by to nic nového,  ani světoborného….Vyznavači nenávisti se velmi často obávají těch, pro které připravují guláš odporností…

Ať je to jak chce, xenofob s ochrankou v pozadí vypadá opravdu legračně. Možná, kdyby nerozšiřoval nenávist, nemusel by se obávat násilí, ke kterému svými slovy nepřímo vybízí…

 

Reklama