Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Rozšiřuje místopředseda SPD Ústeckého kraje, Dominik Hanko, načerno předvolební billboardy?

Přicházející komunální volby vyvolávají mnoho bizarností. Politické strany s hnutími a jednotlivci se pokoušejí oslovit kýženou skupinu obyvatel za pomoci co nejmenších nákladů, kdy člověk nestačí kroutit hlavou nad invencí jednotlivých stran, subjektu i jednotlivců. 

Ponechme tentokrát stranou trapné rasistické kecy vyvolávající nenávist vůči uprchlíkům, cizincům, islámu, nebo Romům. Severní Morava se severními Čechami jsou plná hromady slovních spojení, o která by si našinec neopřel ani kolo. “Automatem” na nedemokratické hlášky a fobická mámení bývá politické sdružení Tomia Okamury, nad jejichž počínáním mnohdy člověk neví, co si myslet.

Nedávno jsem bdržel email s anonymní hláškou, na které je vidět, jak skupina lidí s místopředsedou SPD Dominikem Hankem, jak všichni svépomocí staví u silnice transparent. Vysoce postavený a na sociálních sítích tagikomicky vyjadřující se Hanko v růžovém společně s nějakým mužem nejprve hloubí otvory do země, aby mohly být umístěny kovové držáky budoucího transparentu.

Zdroj: Zdroj: http://jyxo.info/uploads/18/182d767e4caf2e1a8799218d112d1ea023488adc.jpg

To je celkem zajímavá podívaná. Pan místopředseda svůj příspěvek zveřejnil jako soukromý a někdo jej nahrál na veřejně dostupné místo, kde se k obrázkům dostane prakticky kdokoli…

Zdroj: Zdroj: http://jyxo.info/uploads/18/182d767e4caf2e1a8799218d112d1ea023488adc.jpg

Až se nabízí otázka: je malý billboard stavěný svépomocně významným představitelem SPD zřizován v souladu se zákony, nebo se jedná o tzv. černou stavbu? V období, kdy se ruší reklamní plochy u silnic, je takové počínání přinejmenším zvláštní.

Zdroj: Zdroj: http://jyxo.info/uploads/D1/d1fb858f62d1536cf13457a297cdb5730668539b.jpg

Pokud se opravdu jedná o černou stavbu, na kterou není žádné povolení, tak potom je situace vzhledem k tématice, jakou transparent obsahuje, ještě více tragikomická. Transparent hlásá: “MĚSTSKÁ POLICIE JAKO SLUŽBA OBČANŮM”…pokud je billboard nelegálně zřízený, potom samotná SPD dává najevo, že právem, tedy i městskou policií pohrdá a texty na předvolebních materiálech jsou jen skrumáží slov bez patřičného obsahu.

Těžko se můžete dožadovat práva, hlásat, že městská policie má být službou občanům a zároveň nelegálně rozšiřovat propagační materiály. To prostě k sobě nejde, za předpokladu, že je billboard nelegální, ani omylem. A nepochybně by bylo zajímavé, zda je stavba této reklamní záležitosti započtena do předvolebních nákladů politického hnutí SPD, nebo zda se jedná o nějakou dobrovolnou činnost jdoucí mimo kasy stranické pokladny…


Článek vyšel také na Demokratikon.cz: https://demokratikon.cz/2018/09/rozsiruje-mistopredsedaustecke-spd-dominik-hanko-nacerno-predvolebni-billboardy/

Reklama