Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

„Putinovi domobranáři“ si hrají na zachránce před koronavirem s taskou z Lidlu v ruce

Bylo jen otázkou času, než koronavirovou pandemii ve svůj prospěch zneužijí a doslova využijí skalní odpůrci demokracie hrající si v rámci polovojenských skupinek v lese na ochránce před nepřicházejícími uprchlíky, muslimy a dalšími nepřáteli, které rasista i xenofob z duše nesnáší.

Kromě pochvalných výkřiků na Putina, jeho vládu i velikost Ruska jako ochránce všeho slovanského zkoušejí rudohnědé dušičky za českými hranicemi hru na pomocníčky, kdy si v khaki rádoby uniformě Slovenskí Branci vezmou na obličej plynovou masku, ruce si zabalí do igelitu, aby následně zveřejnili na Facebooku několik fotografií dvou dobrovolníků s taškou Lidlu v ruce čekajících před domkem na příchod postaršího manželského páru, který si jejich služby předtím telefonicky objednal.

Zdroj: Facebook Slovenskí Branci

Hlavně, že věčně věku vystupují ve virtuálním prostředí proti Západu, globalizaci a neslovenským obchodním řetězcům, aby následně v tašce jednoho z nich sehráli scénku pro okolí. Inu, když to nevyšlo tenkrát se lží lídra domobranců Petera Švrčeka, který tvrdil, že ho napadli neoliberálové, zatímco si zranění z fotky způsobil vlastní opilostí, tak nyní se možná některá srdíčka smilují a přijmou fanatiky bílé nadřazenosti v milost…alespoň v to pevně domobranáři doufají, protože jinak by to zcela logicky nedělali.

Zdroj: Facebook Slovenskí Branci

Hlavně se pokusit o virální zacílení absolventů vysoké školy života. Slovenskí Branci oficiálně vznikli v roce 2012. Údajně mají po celém Slovensku stovky členů, i když pravda bude nejspíš úplně jinde, protože většina rádoby domobraneckých skupinek navyšuje počet svých členů, aby před okolním světem vypadaly důležitější, silnější a především mocnější , schopnější zatočit se státem, který podle nich v mnoha směrech selhává, například v lásce k velkému Putinovu Rusku.

Kdyby se hračičkové se zbraněmi a milovníci vojenských táborů v roce 2015 nedostali na slovenské základní a střední školy, kde učili děti střílet ze samopalu za doprovodu jimi překrouceného výkladu historie, určitě by zprávičky o nich neobletěly doslova celé Slovensko. Zvláště, když se v jednom z článků objevila informace o tom, jak zakladatel samozvaných domobranců v černé košili a khaky doplňcích postával s lidmi z nacionalistického Slovenského hnutí obrody na oslavách výročí vzniku fašistického Slovenského štátu u sochy Jozefa Tisa v Čakajovcích.

Později sice svého činu zakladatel domobrankářů Peter Švrček litoval, ale i tak je hrozné, kdo všechno má tak blízký přístup k dětem a mládeži, která ještě není dostatečně duševně vyspělá, aby dokázala rozlišit co přesně jim radikálové sledovaní tajnou službou i policií vyprávějí.

Zdroj: Facebook Slovenskí Branci

Ale i tak se Putinovi nadšenci skrze fiktivní občanské sdružení pustili do oslovování regionálních politiků, z nichž někteří sedli na lep a Slovenské Brance zařadili jako senzační tahák na městem organizovanou sportovní událost pro děti. Propagace může začít hned pod rouškou obecních úřadů…to se pak ta rudohnědá revoluce plánuje…kdo z omladiny by si nechtěl vyzkoušet ukázky první pomoci, sebeobrany a třeba i střelbu ze vzduchovky.

Až to všechno s podílením se na společenských akcích připomíná aktivity podobných uskupení v Česku, kdy se například v okolí Ostravska o něco podobného pokoušejí facebookové slepence pořádající military tábory pro děti, kdy pod rouškou měst a spolků jsou k vidění třeba u kotle s gulášem lidé s plackou Československých vojáků v záloze na hrudi. Zkrátka, extrémisté napodobují jeden druhého v naději na nějaký úspěch, s pomocí kterého by mohli vypadat jako ti legální vlastenci, i když vlastenectví nepropagují ani omylem.

Ostatně, to, co Slovenskí Branci propagují, to opravdu vlastenectvím není. Mluvčí Slovenské informační služby pro DeníkN v roce 2017 poznamenal, že se Švrčekovi lidé věnují veškerému extrémismu.

Zdroj: https://dennikn.sk/173917/slovenski-branci-robia-vycvik-na-skolach-s-detmi-strielaju-zo-samopalu/

Takové existence by přeci jen do škol chodit neměly, zvláště, když cvičí například v evropské centrále Nočních vlků na Slovensku jednu ze svých oblíbených radovánek bojových dovedností pro Putinův Kreml, kterému se ideově rozhodli sloužit. Mezi domobranáři se nachází bývalí i současní vojáci…slovenský ministr obrany to kritizuje, ozbrojenci z lesů toho využívají a doslova se prsí, že jen a jen oni tu jsou pro nějakou revoluci, až to všechny s Bratislavou přestane bavit.

Slovenskí branci pochodují v oděvu slovenské armády…vytvářejí tím dojem něčeho jakoby oficiálního…Slovensko samotné s tím dělá pramálo, zatímco domobranci vehementně přemýšlejí a vymýšlejí plány na oslovení větší části slovenské společnosti…třeba postarších ročníků, nebo méně vzdělaných, kterým rasistické projevy, radikální mluva, vojenské rádoby řešení nevadí…

Na jedné straně stojí pomocníček v podobě militarizace jako trhák na konci vesnicemi, městy a organizacemi pořádaných akcí, aby následně v časech státem nařízených karantén a protikoronavirových opatření přišla vhod hra na sociální asistenty především pro důchodce, kteří možná v závalu nevědění, nebo podle zásad hesla „darovanému koni na zuby nehleď“ neřeší, kdo jim přichází na pomoc.

Vidí uniformy, řeknou si, že se jedná o vojáky, a tak se v důchodcových očích vůbec nic neděje a přinejhorším se nějaké ty blbé kecy dají vydržet, hlavně, když přijde nákup. A neposlední řadě na pomocníčky – charitu slyší daleko víc lidí, než na fotečky z cvičení, úderná hesla…a to se počítá, pro to jsou tyto aktivity vytvářeny především, zvlášť když momentky doplníte mantrami o tom, že stát selhává v péči o staré během koronavirové epidemie na Slovensku.

Reklama