Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Prodej triček, nemilá SPD, rozhodně k petičnímu právu nepatří

S blížícími se krajskými a senátními volbami extrémisticky se vyjadřující Okamurova Svoboda a přímá demokracie pokračuje ve znásilňování petičního zákona, tak jak to dělá prakticky po celou dobu své existence. Vyznavači nejrůznějších nenávistných postojů místy útočících na muslimy, uprchlíky, nebo sociálně slabé vyrážejí ke Kauflandu, na osamělá náměstí, nebo do prostředí ulic blízkého ševelení postarších ročníků, aby zde kolemjdoucí obtěžovali rozdáváním letáčků, jako kdyby rudohnědí kecálisti z facebookových skupin náhodou se sdružující v Okamurově podniku na zlo měli v zásobě pro postarší ročníky mnohem víc, než Potěmkinovy vesničky plné apartheidních pouček bílého heterosexuálního, značně nevzdělaného muže.

Čtrnáctitisícové přísliby důchodů ševelí vzduchem, zatímco v těsné blízkosti nechybí útoky na romské spoluobčany tu tam prokládané pohádkami o islamizaci Česka podávající si ruce s obavami nad zneužíváním sociálního systému nepřizpůsobivými občany, o kterých Tomio Okamura navykládal tolik vybájených příběhů, až z toho všeho béčkovému flastenci musí jít hlava kolem.

Běloskvoucí stáneček s vyretušovanou tváří pana předsedy na boku se obrazně řečeno zubí do okolí, zatímco ve středočeských luzích a hájích skupinka levných stánkařů postaršího věku nelení a petiční mámení okrášlí apartními tričky černé i bílé barvy, až to skoro vypadá, že k petičnímu stánku nechybí další rozšíření, tentokrát v podobě prodejního stánečku, na který je petiční právo slabé. 

Pan předseda sice na sociálních sítích obrazně řečeno lže téměř pokaždé, když admin Okamurova politického profilu sáhne na klávesnici, ale to nikomu nepřekáží v prezentaci a následně také v možné prodeji hesla „ODVAHA ŘÍKAT PRAVDU“ na kousku oblečení. Inu, dokud ještě existují zbytky letní atmosféry, je třeba využít situace k obohacení kasičky na úkor některých naivků mylně se domnívajících, že ultranacionalismus s diktaturou i vůdcem nad tím vším je přesně to, co republika potřebuje.

Kdyby partajník, případný fanoušek v zelenkavých kraťasech i partajním outfitu trička nenabízel za úplatu, zcela určitě by je na stánku nevystavoval. Jen, jestli „vůdce“ petičního stánku měl k patřičnému prodeji povolení…ochota porušovat předpisy rozhodně není odvahou říkat pravdu, nebo snad právem na svobodu slova, kterou se espéďáčtí autoři xenofobních hlášek tak častokrát zaštíťují. Je to podobné, jako když espéďácký nadšenec nelení a klidně si předvolební agitku nalepí na autobusovou zastávku, jak bezostyšně dokumentuje fotečka z veřejného facebookového příspěvku espéďácké agitátorky, i když je takové počínání rozhodně v rozporu  minimálně s vyhláškou, vlastnickými právy.

Zdroj: Facebook

Městská část na severu Čech možná pošle partaji účet za vyčištění zastávky, ale dost možná i za takový přečin tohle všechno stojí, když je ve hře krajské místečko s docela tučným obolosem na vrchu. Kdo by si dělal těžkou hlavu s dodržováním nějakých předpisů. Nakonec se všechno dá svést na vinu jednotlivců, protože SPD přeci k takové aktivitě nikoho nenabádá, jak by ostatně mohla, že?

Reklama