Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Okamurův slušný člověk Naxera s dezinformátorem Svatošem jako „obhájci“ pozůstalých po muži s Hessem na tričku

Vznětlivý a k alkoholu přívětivý Petr Kindl se do vězení dostal poté, co se na plzeňské demonstraci proti gayům a lesbám producíroval s nacistickým pohlavárem Rudolfem Hessem na tričku. Postával a gestikuloval na homofobním dostaveníčku exstrémistů se skupinkou pomýlených, krajně pravicových radikálů, zatímco si dotyčný „hrdina“ z hloučku ukřičených možná myslel, že si nikdo nevšimne nácka na kousku oblečení, jehož význam se později obhajoba snažila zmírňovat směšnými tvrzeními,  ve světle kterých je Hess všechno možné, jen ne náckem, protože letadlem zběhl do Spojeného království, a tak má Petr Kindl Hesse na tričku jako symbol antinacistického postoje.

Jak typické pro podobné případy…človíček s extrémními názory na svět najednou zacouvá, pokud ve vzduchu visí trest, dost možná i vězení, pletky s policií, se kterou má dotyčný ve svém životě nějaké ty „zkušenosti“. Nicméně kličkování v noře se nepovedlo, a tak byl Petr Kindl odsouzený nepodmíněně na šest měsíců do borské věznice, kde po třech dnech došlo k nešťastné události a odsouzený muž uhořel poté, co zřejmě usnul s cigaretou v ruce.

Kindlův přítel a také nejčastější přispěvatel obsahu na krajně pravicově orientovaných facebookových stránkách Česká Plzeň, Vít Skalský,

sám neúspěšně kandidující na kandidátce Rozumných Hanniga, z odsouzeného po jeho smrti ve svém facebookovém příspěvku udělal obratem „mučedníka neobolševického teroru“, čehož ihned využila politická strana antisemity Adama B. Bartoše zveřejňující na svých stránkách článek s titulkou: „SKALSKÝ: PETR KINDL SE OPRÁVNĚNĚ STÁVÁ MUČEDNÍKEM NEOBOLŠEVICKÉHO TERORU!“,

snad aby partajní nadšenci nenávidění, kterým není proti mysli mít na partajních kandidátkách osoby známé z neonacistické scény, nezapomněli na to, že zrovna Kindl je nějakým politickým vězněm, který zemřel ve vězení za tričko s osobou, s níž by opět mnozí partajníci z antisemitovy strany neměli problém, pokud by jim někdo nějaký takový šmuk nabídl jako hitovku evokující snad odvahu radikála v demokratickém světě, který následovníci Bartoše tu tam pokládají za neobolševický odpad, proti kterému je třeba bojovat.

Přátelé Petra Kindla pochybují nad tím, jak zmiňovaný muž zemřel, podezřívají bachaře z toho, že Kindla napadli a neúmyslné zabití kašírovali založeným ohněm. Zpochybňují vyšetřování, výsledky pitvy…samozřejmě na tohle všechno mají právo…případ je vyšetřován a snad se podaří objasnit události vedoucí ke smrti mladého muže z krajně pravicového spektra, protože smrt kohokoli si zaslouží minimálně objasnění, zda šlo o nešťastnou událost, sebevraždu, nebo nějaký násilný akt někoho jiného.

Rozebírat jednotlivé „pikantnosti“ celého případu zde nebudu, ovšem na celé věci je zajímavé především to, kdo právně zastupuje Kindlovi pozůstalé. Právním zástupcem je bývalý bezpartajní kandidát krajně pravicové Národní strany, neúspěšný človíček z kandidátky SPD Norbert Naxera  známý na sociálních sítích svými košilatými příspěvky, hoaxy a konspiračními teoriemi na timelině svého facebookového profilu, na kterém mimo jiné sdílel text neonacisty, v němž se čtenář dozví, že „neonacismus je čekání na Godota, nebo na Yetiho

Svým způsobem je tragikomicky zábavné, že zrovna Norbert Naxera zastupuje pozůstalé muže, který se projevil tak, jak se projevil jako odpůrce LGBTQ komunity, protože ani postoj pana doktora práv není k této menšině moc vřelý. Dokonce by se i následující screenshot Naxerova příspěvku dal klasifikovat jako další konspirační teorie o globalistickém snažení usilujícím o zničení rodiny, propagaci pedofilie a její následnou legalizaci…až se chce soudně přemýšlejícímu člověku zavolat: „a tomu všemu věří někdo s titulem doktora práv?“

Bohužel, asi ano. Jinak by dotyčný nepsal to, co psal. Poslední dobou je pan doktor k vidění s dezinformátorem a tvůrcem mnoha a mnoha konspiračních teorií, lží a naprostých pohádek o vlhkých snech radikálových, nad kterými by se kdekdo studem červenal jako růžička na malé zahrádce. Jak tihle dva chtějí působit seriozně, když ve virtuálnu mnohdy lžou, navíc Svatoš(muž na fotografii vpravo) na Youtubu točí pravidelně jednu lež za druhou, pro kterou byl Svatošův youtubový profil zrušen, a tak si dezinformátor z košilatých zpráviček musel vytvořit nový youtubový profil, aby na něm znovu pokračoval v tom, co dělal dříve.

Zdroj: screenshot z Youtubu

Michal Svatoš na videu vloženému na Youtube 8.11.2020 vystupuje jako zasvěcený odborník s přístupem k materiálům v případu úmrtí Kindla, které Svatošovi nejspíš poskytl samotný Norbert Naxera. Jak tato dvojice může vůbec očekávat, že Svatošův výklad veřejnost přijme jako neotřesitelná fakta, když postačí letmé nakouknutí na Svatošovu tvorbu a bleskurychle uvidíte, že tento pán má mnohdy k pravdě velmi blízko asi tak jako čínský rodilý mluvčí k češtině a české gramatice.

Svatoš vypráví, Naxera mluví jako kdyby poprvé hovořil před hloučkem shromážděných…soudně přemýšlející divák se podivuje nad tím, jestli se všechno událo přesně tak, jak je v záběrech řečeno, nebo jestli se jedná opět o Svatošovy fantasmagorie pokoušející se o zviditelnění na poměrně smutném případu skonu života jednoho člověka, když jako obhájci pravdy vystupují Okamurův slušný člověk s dezinformátorem kdysi natáčejícím dezinformační videa také s prokremelským dezinformátorem Jiřím Černohorským.

Být pozůstalým po tragicky zemřelém za zdmi věznice, rozhodně bych nechtěl, aby se případem zabývali zrovna takoví lidé, kterým veřejnost těžko uvěří, pokud se zrovna nejedná o skalní fanoušky konspiračních teorií a dalších trapných příběhů babičky z kouzelné chaloupky za devatero horami a devatero lukami. Ale, na druhou stranu, každý má právo zvolit si právní zastoupení, případně mediální prezentaci takovou, jakou uzná za vhodné, i když volba nemusí být u irčitého úhlu pohledu nutně dokonalá.

Svatoš dostal další příběh, ve kterém si může zahrát na investigativce, toho jakoby nezávislého novináře, Naxera má případ zastupující složitou nešťastnou událost, takže nakonec všichni dostali to, co si přáli…tedy až na pana Kindla, který ve vězení zemřel, pokud skutečně nechtěl za mřížemi spáchat sebevraždu, která je jednou z variant příčin smrti účastníka homofobní demonstrace s Hessem na tričku.

Reklama