Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Okamurova SPD se skrze europoslance Blaška sbližuje s Vandasovou DSSS

Když někdo označí Okamurovu Svobodu a přímou demokracii za extrémistické politické hnutí, pokaždé se pan předseda rozčílí, že to není pravda, protože partaj není extrémistickou, ale jen a pouze říká to, co je necenzurovanou pravdou, kterou chtějí lidé slyšet.

To, že ta domnělá pravda vznikla z košilatých facebookových pokoutně sesbíraných příspěvků, a že mnoho tvrzení je rasistického, minimálně nenávistného charakteru, je zřejmě pro vedení SPD obyčejným detailem, nad kterým by se člověk neměl pozastavovat, když je v dohlednu další megaakce vyzývající „vlastence“ k tomu ,aby se sjednotili pod křídly SPD, protože celostátní volby se blíží a radikálové prozatím s poslaneckými pasy a výhodami se možná tak trošku bojí, aby neskončili před branami Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Zdroj: https://www.facebook.com/radimfiala.cz/photos/a.319806061371541/3658938217458292/?type=3&eid=ARCkVqPfORdaHPT7T2mGPJKs6DCGjl1WFjMRL0O8Zqzw2Xs5kFLwlCxMUqgPRkYkV0mCU3EcN6-Ro0uk&__tn__=EEHH-R

To by potom veškerá SPD nejspíš skončila jako pára nad hrncem, protože radikální celostátní témata by přestávala být tolik vidět na očích, když by si třeba ultranacionalisty nenáviděná Česká televize přestala zvát do jednotlivých výstupů, debatních pořadů Tomia Okamuru, jež následně může zdarma svým ovečkám, ale i široké veřejnosti představit svůj smysl pro radikalismus, nenávist a hejtění tu uprchlíků, tam Romů, nebo jiných skupin, které zrovna frčí na podivných facebookových skupinách, jež zcela určitě admini espéďáckých skupin sledují pro následné nasdílení tamějších obrázků jako neklamných důkazů o tom, jak je ten český našinec uzurpován migranty z Afriky, které stejně viděl leda tak v záběrech večerních zpravodajských relací, nebo podivných článcích třeba na Russia Today, nebo Sputniku Česká republika.

Radim Fiala ve svém příspěvku ukazuje naivitu, podle které 35 krajských zastupitelů  znamená převeliký úspěch, i když není předem jisté, kolik se těch krajských zastupitelů bude skutečně podílet na krajských vládách…prozatím to vypadá, že jich bude opravdu málo…ale o tom se pomlčí. Místo toho se budou shánět další ovečky, které by mohly přímo, nepřímo spolupracovat třeba v nadcházejících volbách roku 2021.

A že se „darovanému koni na zuby nehledí“ je patrné například z Blaškovy schůzky ze 7. října 2020, kdy se eurposlanec setkává s Tomášem Vandasem – předsedou DSSS a zároveň bývalým předsedou Dělnické strany v jedné osobě, jejíž partaj byla rozpuštěna Nejvyšším správním soudem za blízkost s neonacistickou scénou, známou především nedemokratickými požadavky usilujícími o zničení demokratického zřízení ve prospěch totality.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CGEt4tLhyK-/?fbclid=IwAR2qPktJs2ssizhJaw0eeGBTq9rj9tvlWt_Xh8lgttGA5PYRL6tugGSGPRw

To je vskutku velký demokratický počin, pro který by se s Blaškem měl sejít třeba antisemita Bartoš mající na krajských kandidátkách osoby známé z neonacistické scény. Pak ať zase espéďáci bulí nad tím, že jsou označováni za extrémisty, když se extrémisticky vyjadřují, jako kdyby přišli o zbytek rozumu a vysocí představitelé SPD se scházejí s extrémisty nechvalně známými na české radikální scéně.

To, že se chystají námluvy mezi SPD a DSSS bylo jasné už z proslovu na setkání prokremelsky a proespéďácky vyjadřujícího se obývákového Svobodného rádia pana Kapala, Zikmundové a Dukáta z 12. září 2020, kdy Vandas bez obtíží říká, že klidně SPD podpoří, protože si myslí, že v dané chvíli je to prostě nejrozumnější.

Možná se Tomáš Vandas vykašle na předsednictví v pitoreskní partaji, na kterou stejně kálí většina ultrapravičáků a stane se členem SPD, nebo spíš do voleb vyšle své „koně“, možná vyšle svou maličkost jako bezpartajníka na kandidátce SPD, protože bezpartajník s uvedeným občanským povoláním na kandidátní listině může trošičku zakrýt původní stranický původ, pro který by mnozí mohli začít remcat. SPD je přeci demokratickou a neomarxisticky nelustruje kandidáty – poskytuje nestraníkům hrdě místa na kandidátkách, jak se nyní snažili espéďáci prezentovat. Tak kdo by si dělal těžkou hlavu s některými představiteli, když si stejně netoví revolucionáři sdílící hromadně hoaxy o covidu zaševelí blahem nad tím, že rozdíly „vlastenci mezi sebou mohou mít, ale musí se dohodnout na bodech, které je spojují bez ohledu na minulost a radikální postoje“.

Takový názor má značná část ultranacionalistické scény, pro který se třeba neonacisté kolem Matějného dostávají do facebookových pseudospolků, kde dochází k lanaření do Národní obrody, nebo jiných prapodivných spolkaření ujíždějících na antisemitské, antiromské, nebo antimuslimské rétorice. Možná se s postupem času setkáme s dalšími spojováními s dalšími méně známými politickými stranami, hnutími i neformálními slepenci krajně pravicových radikálů ochotných spolupracovat s SPD v následujících volbách roku 2021, kdo ví…

Reklama