Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Od Orlíku až k předsudečné nenávisti. Foldynova asistenta se zastal také lžisociolog Hampl

Děčínský xenofob, milovník Kremlu a zároveň poslanec za sociální demokracii Jaroslav Foldyna scházející se s Dědek Gangem v severočeské restauraci Arizona má ve své blízkosti z pohledu demokrata podivné lidi, tu tam se projevující odpornými názory, o které by si slušně vychovaný člověk neopřel ani kolo.

Například jeden z asistentů Foldynovy poslanecké kanceláře, Michal Kraft, nedávno proslul především tím, když na plátku Hamplovy nenávistnou slinou prolité České společnosti pro civilizační studia zveřejnil islamofobní text plný radikálních názorů na muslimy a islám jako takový. Autor v černi textu požaduje střílení uprchlíků kulometem jako zdárnou protiuprchlickou politiku nestojící státní, nebo evropskou kasu příliš mnoho peněz.

Za tento text byl Kraft soudem odsouzen s pokutou třicet tisíc korun, s čímž nesouhlasí Foldyna, kterému asistentův odporný příspěvek nevadí, protože předsudečná nenávist je pro tohoto muže totalitním nástrojem překážejícím ve svobodě slova, jako kdyby podněcování k nenávisti na základě etnického původu, náboženského vyznání bylo názorem, nebo snad projevem svobody slova. Někteří radikálové, fobici a prokremelští pomocníčci považují Foldynova asistenta za hrdinu tyranizovaného soudem, protože zase jednou ve veřejném éteru zaznělo přesně to, po čem ze srdce internetový revolucionář věčně věku napodobující soudruhy s antisemity touží. Například takový lžisociolog Hampl nelenil a zastal se Krafta po svém, když už pomáhá severočeské SPD, respektive Foldynovi v předvolební propagaci.

Krajní pravice podporuje krajní pravici, fanatický islamofob podporuje islamofoba ochotného zahrát na strunu tolik podobnou antisemitským žvástům ukrývajícím se za pojem politické nekorektnosti, ke které má pan poslanecký asistent zatraceně blízko. Na co se vyjadřovat za pomoci faktů, úcty k člověku a lidským právům, když v blízkosti postává hulvátství ochotné hlásat to, co milovníci úvah o jednobarevném světě mají rádi.

Zdroj: http://www.obrazkovysvet.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=600655&id=2647

Pokud jsou následující informace správné, potom současný poslanecký asistent v devadesátých letech minulého století vystupoval jako baskytarista v rasisticky a xenofobně zaměřené kapele Daniela Landy Orlík, aby následně v rámci vlastního projektu Walter Kraft pokračoval v hudební kariéře například písní “Není rum, není šturm”, ve které je orlíkovský otisk skinheadské kapely na první pohled více než viditelný.

Tmavá zákoutí střídaná holohlavými mladíky v modročerném filtru jakoby toužebně naznačovala náhodnému posluchači z jakých směrů zpěvák z videoklipu přichází. Například v další písni ” Krásnou zem a velký srdce máš” vystupují alegorické vozy nepřátel, a dokonce nechybí pomsta jako vstupenka pro beztrestné vraždění, jak napovídá nepříliš dlouhý Kraftův text dostupný na Karaoketextech.cz

Zdroj: https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/waltr-kraft/krasna-zem-290204

Pseudovlastencova frustrace ideově opsaná z Landových šlehů je tragikomická i nebezpečná zároveň, protože nikdy nevíte, kdo všechno takový hudební kýč poslouchá a kdo všechno je opravdu ochoten následovat slova interpreta. Kanon sice málokdo vlastní, ale obavy z malosti následované obviňováním minorit z vlastních selhání mohou ideál pomsty přinášet opravdu velmi blízko.

Danielem Landou a jeho napodobováním to začíná, až světlo světa spatří někdy v období roku 2000 další hudební projekt “Hyperkraft”, v jehož stylu nemůžete minout umělecký otisk německé hudební taneční skupiny Scooter. Například v refrému písně “Nejsi – malá – holka!” z alba “Mimo kontrolu” je doslova nepřehlédnutelný hit “Faster – harder – Scooter!”, zatímco někdo všímavější by mohl bez obtíží namítnout, že skupinka mladých žen z videoklipu připomíná outfitem autonomní nacionalistky, kterým by se taneční hudba, výbuchy a extravagantní smysl pro módu určitě líbil, když už éra autonomních nacionalistů je tu tam a průměrnému fobikovi zbývá leda tak pláč na nechvalně známé devadesátky, kdy se na koncertech Landy hajlovalo a rasisté žili své sny o Janovu a útocích na Romy.

Jak moc se k osobě asistenta poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky hodí slova “Ty máš nohu lehkou a já mám bílej prach!”, “Je to paradox, není žádnej koks!”? Nejedná se náhodou z určitého úhlu pohledu o propagaci tvrdých drog?

Na hyperkrafťáckém cédéčku naleznete také písničku Afrika, jejíž text není na internetu k nalezení, ale tento song se na hudebním nosiči nachází hned ve třech variantách. Michal Kraft podepisující se pod články také jako Michal Walter(Waltr) Kraft se mimo jiné zabýval například ve “Sněženkách a machřích po 25 letech “, nebo také v Renčově počinu “Na vlastní nebezpečí” filmovou hudbou. V současnosti tento muž působí jako asistent poslance Jaroslava Foldyny píšící články na prokremelské a hoaxy prolezlé Parlamentní listy, kde čtenáře seznamuje se svými názory na svět, i když sám sebe označuje za producenta, politického a marketingového poradce, jehož kvality novopečený člen espéďáckého poslaneckého klubu na espéďácké kandidátce jako nezávislý kandidát do krajských voleb považuje za skvělé, hodné dovolání se u soudu, protože pokuta z předsudečné nenávisti vytváří škraloup na trestním rejstříku.

Ovšem, pokud si uvědomíte, že Michal Kraft má za sebou minulost orlíkovského baskytaristy, potom nenávistné projevy v jednom z článků nejsou příliš velkým překvapením, protože přesně takové nenávistné projevy u takových lidí předem očekáváte už jen pro mediální obsah, kterému se Kraft věnoval.

Reklama