Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Norbert Naxera: v minulosti bezpartajní kandidát krajně pravicové Národní strany, dnes „žalobce proti rouškám“

S koronavirem se na scénu vracejí osůbky časů dávno zapomenutých. Třeba takový Norbert Naxera…dříve býval k vidění kolem kremlofilního spolku ultranacionalistů známého pod označením Holešovská výzva(figuroval v ní podle svých slov od prosince 2012 do března 2013), zatímco dnes mezi domácími extrémisty a lidmi s podivnými názory na sociálních sítích vystupuje jako ten, kdo přichází v období protikoronavirových opatřeních s hromadnou žalobou na povinné nošení roušek. Zájemcům o zapojení se do sporu nabízí plnou moc.

Zdroj: Facebook

Proč podávat žaloby jednu po druhé, když se hromadnou žalobou ušetří a každý může na soudní poplatek přispět pětistovkou, že? Naxerův příspěvek na sociálních sítích je dokonale úsměvný. Vyzývá zájemce o finanční podílení se, aby se nakonec sesbíralo pět tisíc na případnou hromadnou žalobu.

Zdroj: Facebook

Až to na první pohled vypadá, že pan doktor na žalobu nemá, nebo nechce  sám být iniciativním, aby celou záležitost finančně zajistil. Od údajných právních rad před Bartolomějskou se mladý pan doktor dostává do role aktivního odpůrce jednoho z vládních nařízení. Jak hrdinské a neskutečně vlastenecké jako Naxerova osobní účast v reportáži prokremelského aktivisty Žarka Jovanoviče, jehož videopočin byl odvysílán například v ruské prokremelské televizi TV Zvezda.

Občasný žalobce na politiky s neprokremelskými názory se o svém angažmá nezapomněl zmínit na facebookovém profilu.

Inu, když se socha podivného generála přemísťuje, nezbývá nic jiného, než poskytnout proputinovské scéně adekvátní právní názor třeba na to, že radnice Prahy 6 porušila mezinárodní smlouvy s povinnostmi při správně cizího majetku, protože soška nepatřila podle právního výkladu pana doktora Praze 6, ale celkově Praze jako takové. Že realita může být odlišná…na tom přeci nesejde, protože tady jde o ideologii, případně o zviditelnění se v tak mediálně přetřásané kauze, kvůli které možná Rusové podle informací investigativců ze 168 hodin Nory Frydrychové poslali do Česka agenta tajné služby FSB s ricinem v kufříku.

Jak již bylo na začátku článku naznačeno, Norbert Naxera není na pseudovlastenecké, chcete-li ultranacionalistické scéně „žádným nováčkem“. Jako bezpartajník v roce 2006 kandidoval na listině krajně pravicové Národní strany rozpuštěné Nejvyšším správním soudem o sedm let později.

Norbert Naxera se několikrát pokoušel o politickou kariéru, kdy bezpartajní účinkování na kandidátce Národní strany je pouze epizodou v jinak dlouhém příběhu v jiných subjektech nejrůznějšího ražení. V roce 2012 opět jako bezpartajní v krajských volbách kandidoval neúspěšně na kandidátce Starostové a osobnosti pro Moravu, aby posléze, o čtyři roky později, zkusil štěstí jako lídr kandidátky Sládkovy politické strany v Plzeňském kraji.

Ale vraťme se zpět do roku 2006, kdy se již tenkrát Národní strana projevovala protiromsky, extrémisticky, nesnášenlivě s řadou kontroverzních akcí, ovšem pan Naxera skálopevně tvrdí, že v době, kdy kandidoval byla Národní strana jinou, než jakou byla později. Nicméně již v roce 2006 zmiňovaný politický subjekt vystupoval ve zprávách o extrémismu Bezpečnostní informační služby.

Od té doby sice uplynulo, lidově řečeno mnoho vody, ale skálopevní fanouškové české ultranacionalistické scény si možná vzpomenou na Naxerovy perličky z Facebooku. Viz třeba tato, až by se skoro chtělo říct poplašná zpráva, kde pan advokát v prosinci 2017 tvrdí s odkazem na krajně pravicový web s pochybným obsahem, že EU, NATO ve spojení se Senátem chtějí odzbrojit Čechy, aby se nemohli bránit teroristům z Islámského státu.

To je docela neotřelý názor někoho, kdo se honosí s doktorátem z práv Univerzity Karlovy. K vidění na profilové stránce pana Naxery bývaly taktéž rasistické a xenofobní příspěvky později smazané po nahlášení samotným Facebookem. Viz třeba tento o Romech.

Aby toho nebylo málo, zlé jazyky si ve vzduchu štěbetají o Naxerově „organizaci“ Právníci radí občanům jako o té, jejíž cílem mělo být poskytování právního zastoupení neonacistům, ultranacionálním aktivistům v případě stíhání například za propagaci symbolů, ideologie neonacismu, ovšem jestli je to skutečně pravda, to rozhodně není jisté, protože lidé toho napovídají, až to není hezké.

Ještě v červnu roku 2013 Norbert Naxera spolupracoval s občanským sdružením Akorn, byl dokonce podle svých slov jistý okamžik jeho členem.

Krajně pravicové působení bylo nahrazeno levicovým místečkem…mělo se jednat ze strany zakladatele Akornu Michala Ulvra o pokus o převýchovu jednoho právníka známého z krajně pravicové scény?…kdo ví…samotný Ulvr k tomu v mailu mě zaslaném v listopadu 2015 dodává, že Naxeru zná, málem ho udělal členem Akornu, protože pomáhal, pracoval, doporučoval další zájemce o členství, ovšem na varování svých přátel Ulvr prý na Naxerovu žádost o členství podle svého tvrzení neodpověděl. Nicméně pravdou je, že Norbert Naxera byl skutečně uveden na webu Akornu v dnes již neexistující sekci „Členové nabízející spolupráci a spojení“.

Bylo by docela zajímavé zjistit, jestli byli přijati za členy levicově orientovaného a ještě i v těchto dnech fungujícího sdružení lidé přivedení panem Naxerem. Mělo se totiž údajně jednat také o týpky přicházející z Vandasovy DSSS.

Zábavné je také Naxerovo angažmá u založení občanského sdružení Amnesty World původně určeného k právní pomoci občanům ve sporu se státními orgány. Záměr byl sice na první pohled skvělý, ovšem zrod sdružení se příliš nepovedl údajně poté, co na světlo vystoupila extrémistická minulost zakladatelů Naxery a Prokůpka. O kauze v dubnu roku 2013 informoval web Evropské rohzledy.

Zdroj: http://www.evropsky-rozhled.eu/pravicovi-extremiste-zalozili-obcanske-sdruzeni-amnesty-world-prijali-do-nej-celou-radu-levicovych-aktivistu/

 

Pan doktor Norbert Naxera má zaregistrováno hned několik zapsaných spolků.

Zdroj: https://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoba/2551445/

Je na první pohled docela podivné, že zrovna Norbert Naxera je od 15. dubna 2019 revizorem v Nadačním fondu Terezy Pergnerové. Jestlipak tam alespoň tuší za koho pan revizor kandidoval, nebo jaké informace sdílel, sdílí na sociálních sítích.

Sdružení koncesionářů veřejnoprávních médií, ve kterém je členkou také Vladimíra Vítová, je známé především ideoútoky vůči České televizi, kdy zakladatel Naxera tvrdí, že: „veřejnoprávní média za peníze daňových poplatníků propagují program některých politických stran (zejména ODS, ČSSD, ANO) a zájmových skupin (havlisté a „pražská kavárna“).“ Tudíž je nepřijatelné, aby občané, kteří tyto strany nevolili, nemuseli platit koncesionářské poplatky.

Tomu zatleská kdejaký kecal z rudohnědých skupin a nejrůznějších dostaveníček o pěti. Pro ně je ČT nepřítelem číslo jedna, protože alternativci cucající ze struků prokremelské agitky potom mají utrum, protože fakta uvedená na České televizi ukazují, jak moc hloupí jsou čtenáři Sputniku, Parlamentních listů, nebo nějakého podobného braku.

Výbor pro veřejné blaho na veřejnosti zaševelil poté, co konspirační teoretik a jeden z prezidentských kandidátů do prezidentských voleb Josef Toman neuspěl tím, že nesplnil padesátitisícovou podmínku pro nasbírání podpisů na petici pro prezidentskou kandidaturu. Naxera tehdy v tiskovém prohlášení jako šéf Výboru pro veřejné blaho tvrdil, že Tomanovi někdo ukradl 75 000 nasbíraných hlasů, až na konci zůstalo jen těch 11 000.

Vůbec vyjadřování Naxerem zaregistrovaných zapsaných spolků je tragikomicky úsměvné. Za Svaz českých právníků dokonce kdysi tvrdil, že tehdejšímu premiéru Sobotkovi a ministru kultury Hermanovihrozilo doživotí, pokud by se Nejvyšší státní zastupitelství přiklonilo k důkazům Svazu českých právníků. 

Jo ty ideoútoky a hra na větší až největší ve snech ultranacionalistů a mluvků bývají vždy zábavným čtením o vlhkých snech, kdy si hned každý musí všimnout vlasteneckého zapálení jednotlivých protagonistů, i když se ve skutečnosti o žádné vlastenectví nejedná.

Reklama