Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Noční vlci nejsou jen motorkáři, ale také paramilitární hlásnou troubou Putinovy politiky

Putinofilové s nadšenci vítajícími Kreml s otevřenou náručí mohou být opět šťastnými. Do Česka zavítali ruští štváči účelově hrající si na motorkářský gang a uctívače památky padlých vojáků Rudé armády. Zatímco čecháčkové na sociálních sítích kvetou radostí nad snímky Nočních vlků z Brna, milovníci demokracie nestačí kroutit hlavou. 

Zdroj: Google

Moskevský diktát přijíždí, někteří zákonodárci oblékají rádoby drsné kombinézy na motorky doposud ukryté v garáži a odmítači lidských práv, Evropské unie, multikulturalismu a dalších součástí moderního světa mohou na okamžik snít o tom, jaké by to bylo, kdyby Česká republika patřila na Východ a nikoli na nenáviděný Západ, který je v jejich očích nositelem všeho špatného a zaručeně zkázonosného.

Se záběry na kolonu Nočních vlků se ve zpravodajských informacích objevují narážky na Pekelné anděly, zatímco se mezi řádky zapomíná na to, že ruský mužík v  notoricky známém úboru není ničím jiným, než hlásnou troubou putinismu.

Dvoustopí cestovatelé putující skrze několik bývalých satelitů Sovětského svazu jsou z objektivních důvodů u mnoha Čechů pokládáni za hmotné zosobnění sovětské okupace  z šedesátého osmého a dalších pozdějších období, kdy se rádoby bratrská pomoc protáhla na několik desetiletí.

Noční vlci, jsou stejně jako ostatní motorkářské gangy nositeli a představiteli ultranacionalismu, módně nyní nazývaného jako patriotismus. Jako takoví se mohou šikovat do milic i ozbrojených vlasteneckých bojůvek. Noční vlci jsou podle Wojciecha Muchy z Gazety Polska do systému ruské moci zapojeni mnohem víc, než je v médiích prezentováno.

Pokud je možné nahlížet na informace polského novináře jako na nezávislé svědectví, poté z článku uveřejněného v Gazeta Polska vyplývá, že Noční vlci jsou součástí sil Mezinárodní útočné aliance, která je součástí „Vlčího holdingu“,v jehož centru se nachází stejnojmenná bezpečnostní agentura. Jejím šéfem je Gennadij A. Nikulov.

„Vlčí“ bezpečnostní agentura nabízí detektivní služby, ozbrojenou i neozbrojenou ochranu budov, prostor, majetku. Zabývá se instalací kamerových a sledovacích systémů. Oddělení ozbrojené ochrany má své pobočky kromě Moskvy také v Tveru, Volgogradu a na území Novorusije. Šéf Nočních vlků, Alexander Zaldostanov se měl podle nejrůznějších indicií v rámci „vlčí“ bezpečnostní agentury podílet na organizování milice Sebeobrany v Sevastopolu a byl podle svých slov také tím, kdo Putinovi nakukal nápady na ruskou okupaci Krymu.

Mucha tvrdí, že „vlčí“ bezpečnostní agentura je skrze člena představenstva Vlčího holdingu napojena na další organizaci Mezinárodní centrum pro speciální výcvik „vlk“, jež se zabývá výukou bojových umění za použití nože, psychologickou i technicko-odbornou přípravou frekventantů na boj zblízka i výukou střelby z nejrůznějších zbraní.

Hlavní osobou výcvikového centra je Denis Rjazov. Vlčí výcvikové centrum má své pobočky v Německu, Švýcarsku, Srbsku, Itálii, Maďarsku, a Rusku. Rjazov se zabývá výcvikem speciálních sil policie i armády, stejně tak civilistů.

Pravdou je, že znak motorkářské trasy je hodně podobný znaku vlčích holdingů i výcvikovému centru.

Stejně tak vlk uvedený na oblečení Nočních vlků je identický s vlkem „Vlčího holdingu“ i výcvikového centra. To ovšem nemění nic na tom, že Noční vlci nejsou formálními členy ruské armády ani ozbrojených složek. Ruští motorkáři se prostřednictvím agentur podle Wojciecha Muchy militarizují a pravděpodobně podílejí na válečném dění v Novorusiji a přilehlém okolí. Podobně je tomu u neobanderovců, jež se skrze dobrovolnické bataliony a uskupení podíleli na bojích, nebo tyto boje slovně podporují.

Noční vlci jako dobrovolníci bojovali na ruské straně na Krymu, u Donbasu. Podíleli se na útoku na námořní velitelství v Sevastopolu. V dubnu roku 2015 podle informací tiskové agentury AFP bojovali na ruské straně v Luhansku. 

To všechno ve jménu ultranacionalismu, jemuž propadá většina českých, ale také evropských motorkářských gangů.  Noční vlci jsou zarytými stalinisty. I proto mají v Česku blízko k nacionálním bolševikům.

Noční vlci (Nočnyje volki)

  • V roce 1983 začala skupina motorkám v
    Moskvě organizovat nelegální rockové
    koncerty. Oficiálně klub vznikl pod jménem
    Noční vlci – Night wolves MC Russia 31.
    května 1989.
  • Na počátku 90. let založili v Moskvě
    údajně první rockový klub v Rusku Sexton
    a později své aktivity rozšířili například o
    tetovací salon, organizování
    motorkářských závodů a exhibic. Klub
    také stál u zrodu ruské Asociace
    motorkářů.
  • Své pobočky mají také v Bělorusku, na
    Ukrajině, v Lotyšsku, Makedonii. Srbsku,
    Bulharsku a Německu.
  • Klub má v současnosti asi 5000 členů,
    novým členem se může stát ten. koho
    doporučí již stávající člen a minimálně dva
    roky se podílí na aktivitách klubu.

Zdroj: ČTK

Kromě sexismu, vyznávají také homofobii. Také v tomto ohledu mají stejný světonázor jako každý jiný motorkářský gang. Ruští ultranacionalisté a v tomto smyslu také Noční vlci by bývali rádi, kdyby se jim podařilo oživit Sovětský svaz v jeho územním rozložení, jehož dosáhl ještě před rozpadem. I proto se členové známí z motorek dobrovolnicky zapojují do ideových ozbrojených sporů bez ohledu, zda svou aktivitou ohrožují život některé doposud svobodné krajiny v okolí.

Hlavní účel jízdy Nočních vlků – uctění památky padlých vojáků Rudé armády – je pouze zástěrkou, za kterou se dá ukrýt prakticky cokoli. 

Už předem je jasné, že Foldyna možná se svým Dědek gangem přijede přivítat své hrdiny a spolu s ním tam bude spoustu podobně smýšlejících. Jestli takto vypadá opravdové a nefalšované české vlastenectví, tak spoustu lidí nebude chtít být vlastenci během vteřiny. Poklonkovat okupantovi skutečně není vlastenecké ani omylem. Kdyby možná zdraví Miloši Zemanovi sloužilo lépe, pak by se i on přichomýtl mezi eskadru řvoucích strojů americké výroby.

I když se Noční vlci pokládají za stoprocentní ruské vlastence, klidně do světa vyrazí se strojem z ideově nenáviděného státu za oceánem. 

Extrémisté potřebují na několik stovek kilometrů dlouhou trasu z Moskvy do Berlína silné a spolehlivé stroje, a tak jsou na scéně motorky známé především z hollywoodských trháků a večerních zpráv o tom, jak motorkáři někde podnikají některou ze svých protizákonných činností, nebo rvaček v hospodě, když se to s čertovským nápojem přežene a hormony létají do zázračných výšin.

Noční vlci nemají v Česku co pohledávat, protože jejich existence je vzhledem k uchování demokracie nevítanou. Možná by bylo fajn, kdyby tito lidé už jednou s konečnou platností dostali zákaz vstupu na území Česka.

Reklama