Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Nahlížet na Prague Pride na základě několik let starých fotek je hloupé. Zkusme o pochodu barev přemýšlet bez předsudků

Jakmile dojde na tématiku Prague Pride, v nejrůznějších médiích, ale také na sociálních sítích se tu tam objevují několik let staré záběry na období nahých zadků, kdy před téměř čtyřmi lety dvojice v latexu oděných mužů ukázala holé pozadí na téměř nahém těle, nebo jeden z účastníků se začal bičovat před objektivy zvědavých novinářů.

Okrajovka pikantních záběrů je vydávána za hlavní události pochodu lidí s menšinovou sexuální  orientací, zatímco si odpůrci gayů, leseb, bisexuálů a transexuálů přijdou tentokrát na své také za pomoci popichování prokremelských luhů a hájů, kdy se na Raptor TV objevují snímky satanistů podporujících shromáždění duhy bez ohledu na to, co skutečně skupinka lidí s pentagramy na praporu hlásá a jakého je celkově přesvědčení.

Rádoby konzervativní svět ochucený špetkou neofašismu a víry ve vybájenou existenci křesťanského odkazu kulturně vyspělé Evropy s nebývalou chutí démonizuje jak satanisty, tak samotný pochod LGBTQ komunity, protože veřejnost má pokřivené a poněkud nereálné představy o tom co satanismus znamená a jak se projevuje.

Pojídání nemluvňat, pití lidské krve, obřady s nahými ženami připoutanými na oltáři a kněz provádějící rituál s nožem nad nahým tělem mladé panny se nekoná, ale to xenofobům nevadí, protože v rámci pentagramu na duhové vlajce prožívají milovníci Nočních vlků své zkreslené pohledy na svět podporovaný nešťastnou rétorikou místy dokonce samotným, zastarale přemýšlejícím Dukou a dalšími zpátečníky ve společnosti, pro které jsou satanisté jasným důvodem, proč Prague Pride nepodpořit.

Jakmile se najde nějaká odlišnost, hledá se za pomocí předsudků důvod, proč takovou odlišnost vyhejtit, pošpinit a v očích veřejnosti zdehonestovat. Přitom Prague Pride je pro všechny, pro věřící i ateisty a lidi, kteří komunitu LGBTQ podporují. Moderní církev prezentovaná například Tomášem Halíkem a mnoha dalšími pokrokově přemýšlejícími, papežem Františkem nevyjímaje, nestojí proti odlišnostem a nemyslí si, že homosexualita je nemocí, nebo nějakou zvráceností…člověk může být věřícím a zároveň gayem, lesbou, jak dokládá například společenství věřících gayů a leseb LOGOS mající na Střeleckém ostrově během Prague Pride svůj stánek s propagačními materiály.

Duchem pochodu barev je tolerance, kterou ultranacionalisté, proputinovští štváči a milovníci radikalismu nejsou vyznávat, nebo dokonce akceptovat. Spolek Satanova komunita podporuje práva transgender osob a  podle svých slov s LOGOSem spolupracuje, necítí nějakou vzájemnou nevraživost…a tak by to mělo být.

Je docela smutné, že někteří o festivalu tolerance přemýšlí s předsudky na jazyku, bez znalostí faktů, protože ne vždy to, co v televizi vidíte musí být pravdivé a od předsudků ošizené.

Letošního ročníku, jako těch dalších pěti v minulosti, se zúčastnilo několik zástupců Československé pedofilní komunity.

To se pro mnohé stalo dalším důvodem k hejtění něčeho, čemu nejspíš vůbec nerozumí a o čem nic nevědí, protože na některé působí slovíčko pedofil jako rudý hadr na býka. Vypíná se demokratické a liberální smýšlení, zatímco zelenou dostávají nereálné předsudky o pedofilovi zneužívajícím dítě, neúnavně lovící bestii dětskou dušičku na internetových diskusích a sociálních sítích…ovšem realita je o něčem naprosto jiném.

Pedofilie není o zneužívání dětí. Minimálně 90 procent případů zneužití dětí se dopouštějí lidé s poruchou osobnosti, agresivní nebo závislí lidé na alkoholu a jiných návykových látkách, velmi často jsou násilníky samotní rodinní příslušníci, nebo lidé z nejbližšího rodině zámého okolí dítěte.

Koneckonců značná část nechutných a oplzlých internetových diskusí mezi dítětem a lovcem třeba nedospělých děvčat je prováděna heterosexuálními muži, kteří se pouze zvrhlou „zábavou“ baví. Takovými divnolidmi se zcela správně musí zabývat policie, protože to není v pořádku a dítě si ne vždy uvědomí co svým neuváženým jednáním – účastí debaty o masturbacích atd. dělá.

Veřejnost se pod vlivem televizních zpráv naučila jednoduché klišé – pedofil=násilník, prznič dětí – ale to není pravda. Tento nepravdivý mýtus je třeba bortit fakty. I proto je letáčková akce pedofilní komunity na Prague Pride dobrým začátkem ke vzájemné komunikaci. Pedofilové rozdávali letáčky, které veřejností byly a zároveň některými návštěvníky Prague Pride pochodu nebyly přijímány…

Československá pedofilní komunita neusiluje o legalizaci sexuálního kontaktu s dětmi, přesto na sociálních sítích mnozí věc komunikují, jako kdyby tomu bylo naopak. bezhlavé kecy útočí, kvůli několika účastníkům hejtí většinu lidí nemající nic společného třeba s pedofily…inu, kdo chce, na minimu lidí zgeneralizuje pochod mnoha desítek tisíc účastníků, i když samotná Československá pedofilní komunita částkou 15 000 korun podpořila vznik připravovaného dokumentu Báry Chalupové a Víta Klusáka o predátorech na českém internetu s názvem V síti.

Ale i přes to všechno předsudky kralují a mnohdy vítězí…Duhový týden Prague Pride není kontroverzní událostí pokoušející se přilákat pozornost okolí. Tentokrát bylo motivem manželství pro všechny. Je to citlivé téma, o kterém je třeba se minimálně bavit. Bylo by neskutečně správné, kdyby se Česko přidalo ke státům nevytvářejícím z manželství institut jen pro některé. Sobotní akce byla s následujícím dalším týdnem bohatého programu určena pro každého, kdo se cítí být utlačován ve svých právech, nebo kdo chce upozornit na problematiku své komunity potýkající se s nějakými potížemi…

Zkusme být tolerantní společností ochotnou poznávat se navzájem…ochotnou diskutovat…ochotnou naslouchat…ochotnou bez nenávisti, nebo vybízení k nenávisti oponovat s tím, s čím nesouhlasíme…třeba potom po následném dialogu někteří nesouhlasní pochopí, protože svět není jednobarevný, ale skládá se z mnoha barev.


Zdroj fotografií:

Screenshot z webové stránky: https://www.pedofilie-info.cz/

http://harryme.blog.cz/en/1508/nechutny-prague-pride

https://prask.nova.cz/clanek/novinky/a-prague-pride-2014-podivejte-se-na-nej-fotky-z-pochodu-za-homosexualitu.html

Soukromý archiv Jiřího Hrebenara

Reklama