Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Mělničtí Patrioti nabízejí lídra s rasismem v srdci přibližujícího se k hraně antisemitismu i fašistickým pozdravům

Obyvatelé Mělníka mohou zůstat v klidu. O bezpečnost se postará tragikomicky vyhlížející skupinka přátel klubu Tomáše Vandase v letošních komunálních volbách kandidujících  na zdejší radnici v rámci uskupení Mělničtí Patrioti. 

Člověk se nestačí divit, kdo se to všechno uchází ve volbách o přízeň spoluobčanů.  Zvláště pohled na profily sociálních sítí bývá často u některých lídrů bolestnou procházkou po minových polích, kdy tu tam se někdo zapomene a beze studu dá najevo své vnitřní rozpoložení. Tak například Martin Aubrecht – předseda mělnické organizace DSSS a lídr v článku již jmenovaného uskupení Mělničtí Patrioti „jednou potěší“ oko virtuálního přítele fotkou v khaki uniformě z nočního přespávání na zřícenině, aby následně na setkání ultranacionalistů v Německu dorazil v bíločerném outfitu narušovaném kakofonií bot.

Místo hnědých, přiléhavých košil a kanad na nohách zvolili  mladíci z Čech něco jiného, protože podle Aubrechta „na tom nezáleží a  je důležité být aktivní, aby nebylo nepřímo pomoženo sionistům„…to je vskutku „originální“ pohled na svět, až člověku v zádech zamrazí. Antisemitismus, nebo antisemitismu blízké názory bohužel nevymřely. Stále se najdou jedinci ochotni stavět se k blízkosti, nebo na hranu něčeho, co mělo za vinu miliony mrtvých a utýraných. Sami sebou nejistí a s frustracemi na duši potřebují  nevlastenci malý kousek jistoty, a tak ke slovu přichází odporné názory velmi podobné tomu, co lidstvo nechvalně zná.

Dělnická strana sociální spravedlnosti pravidelně ve volbách zažívá zklamání. Předseda celé DSSS se v Praze „dnem i nocí dušuje“, že v partaji nejsou rasisté, natož antisemité, až následně Vandasova, zjevně vypohádkovaná tvrzení skončí jako sedláci u Chlumce. Jeden jediný facebookový příspěvek, jehož by si jinak nikdo nevšiml, kdyby za dveřmi nebyly další volby, nastavuje okolí nesympatické zrcadlo reality nejen následníka soudem zakázané Dělnické strany, ale také celé krajně pravicové politické scény. Předpoklady řadící Dělnickou stranu sociální spravedlnosti minimálně k blízkosti smetiště antisemitů budou pravdivé alespoň v případě Mělníka, i když neonacismu a  antisemitismu blízkých výroků je u jednotlivých činovníků DSSS napříč republikou víc, než dost.

Samotný lídr Mělnických Patriotů veřejnosti ukazuje v dalším košilatém příspěvku tak trošku blízkost ke slovenskému fašismu, kdy se v období nacistické kolaborace tamější  představitelé extrémistické scény zdravili v současnosti zakázaným zvoláním „Na stráž!“.

Člověk kandidující v demokratických volbách do zastupitelstva opětuje psanou formou na fašistický pozdrav stejným fašistickým pozdravem. Copak je takový styl jednání a komunikace slučitelný s vlastenectvím, nebo patriotismem? Rozhodně není ani omylem. Kdyby úryvky ze zveřejněné a veřejně dostupné komunikace zahlédli skuteční vlastenci pokládající životy v bojích proti nacistickému Německu, museli by se při pohledu na skrumáž  písmenek studem propadnout a plni vzteku by možná autorovi uštědřili několik políčků, protože za tohle nebojovali.

Martin Aubrecht by rád, aby DSSS radikalizovala…ovšem tento názor je utajen na předvolebních předmětech, protože by tím neoslovil větší část veřejnosti, zatímco nadávky do minorit by mohly být i kvůli radikalizaci společnosti vítanými u mnoha obyvatel nejen Mělníka.

A pak ať Tomáš Vandas někomu vykládá, že vysoce postavení členové strany nejsou rasisty…sami vidíte, že jsou. Z příspěvku je nakrásno vidět bestialita, se kterou by Aubrecht býval nadšený, pokud by v Čechách došlo k dalšímu Janovu, kdy otevřený střet přerostl v bitky nejen s Romy, odpůrci krajní pravice, ale také příslušníky policie. Svět nevlastence je stejně velmi smutnou záležitostí. Žijete ve schizofrenním mámení, že někde za rohem nejbližší ulice číhá horda těch, které k smrti nenávidíte. Hrajete si na bojovníka, případně se sdružujete do domobran, abyste sami sobě dokázali, že jste celkem něčeho provázanějšího a radikálnějšího, i když například taková Zemská domobrana, skupina Nemesis Mělník není ničím jiným, než „spolkem“ postarších pánů  hrajících si s airsoftovými pistolkami v mělnických lesích, jejichž facebookový profil Martin Aubrecht spravuje.

Reklama