Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Masovou účast na berlínské demonstraci prokremelští a krajní pravice obhájí fotkami z Love Parade i jiných míst

Neonacisté, neofašisté, fanouškové Putinovy diktatury, nebo jen obyčejní hejtři Evropské unie a odpůrci lidských práv jsou jako malé děti. Když něco nevyjde přesně podle jejich představ, začnou si na sociálních sítích žít svůj rudohnědí zacákaný svět, kde počet demonstrantů jde do milionů a už předem týden před samotnou akcí se na Facebooku, Twitteru a jiných sociálních sítích vypráví nikým nepotvrzené zprávy o tom, jak Merkelová šikuje armádu, protože extrémisté z Alternativy pro Německo a dalších subjektů pozvali podobně smýšlející z Evropy a celého Německa rovnou do Berlína, a tak se spolková vláda bojí svého lidu, proti kterému se hodlá bránit zbraněmi, armádou, vodními děly nasazenými na vojenské technice, nebo v mírnější podobě minimálně policejními obušky.

Extrémista se raduje z pořádného virválu, který podle představ dezinformátorů nastane…pomalu sní o tom, jak se vymaní z okovů Evropské unie, zatímco prokremelský český dezinformátor Jiří Černohorský, jehož příspěvky přebírali další a další naivkové v okolí, nelení a českému konzumentovi konspiračních teorií, hoaxů a příběhů jedna babka povídala přináší v češtině emotivně podaný příspěvek o tom, jak je Merkelová zrůdou, když hrozí armádou, zatímco samotný až po uši zadlužený Jiří by nechal eurohujery nejraději postřílet. Zřejmě se ukřičenec z auta bojí vyjádřit naplno z obav o zablokování účtu, a tak ve jménu prokremelských dezinformací pouze naznačuje v naději, že se fanoušek nových defenestrací a lidových soudů snad dovtípí, co radikál s několika málo fanoušky ve světě reality chtěl říct.

Co na tom, že to jsou trapné výmysly, na kterých není ani špetka pravdy. Ultranacionál z české kotliny sžíraný věčnými neúspěchy chce alespoň jednou vidět krvácet nenáviděnou demokracii, a tak si věří v báchorky rozšiřované pomocníčky prokremelské dezinformační kampaně, protože hojně sdílený příspěvek pana neznámého potvrzuje extrémistovu pravdu plnou vojáků, transportérů směřujících přímo do Berlína k potlačení chystané demošky.

Sice není poznat o co konkrétně jde a jestli skutečně vojáci mašírují do hlavního města Spolkové republiky Německo, zároveň není jisté jakou akci divák na videu sleduje a z jakého data záběry pocházejí, ale to je naivkům často filosofujících o potřebných krvavých revolucích totálně jedno. Organizátoři, příznivci protikoronavirové demonstrace častokrát ideově vykreslované také jako demonstrace proti Merkelové chtějí už dopředu vyhecovat potenciální zájemce. Tak kdo by se staral o autentičnost dat a nějaká neotřesitelná fakta…pro jednou se chystá převrat – a basta!!!! Když si vlastenec, musíš věřit nabízené ideomašírce, o které zaručeně média mlčí a takový hrdina jako je Zdeněk Chytra o nich odvážně mluví a Jiří Černohorský s ochotnými dušičkami to všechno dále v českém rybníčku rozšiřují.

Pohledem na jednotlivé příspěvky fobiků si člověk připadá jako kdyby pročítal další volné pokračování Světa podle Daliborka, kde extrémisté mají svůj svět, navzájem si staví Potěmkinovy vesničky, a pokud přeci jen někdo zkoukne vysílání prokremelských braků jako Russia Today, Sputniku živě vysílajících demonstraci přímo z Berlína,

přichází na pomoc další kec o tom,  jak v Německu, nebo rovnou v Berlíně vypnuli internet, a tak není vidět miliony účastníků, protože zmiňovaní a další vysílají opakované záběry ze začátku, kde demonstrantů bylo velmi málo.

Jak dětinské a hloupé…ještě že ti Putinovi nadšenci toho zadlužence původem z Brna mají…co by si bez jím interpretovaných dezinformací počali…Bild.de, Sputnik, Russia Today a spoustu dalších uživatelů Twitteru vysílají přímáky rovnou z demonstrace, ale ukřičený radikál poslední dobou perlící jednu vulgaritu za druhou veřejně říká, že ty internety v Berlíně nefungují…tak schválně, kdo tomu uvěří…no, divili byste se kolik omezených naivků se na nevlastenecké scéně pohybuje. Na jednu stranu se není čemu divit, protože se nacházíte v segmentu společnosti, kde hvězdicovité vojenské stavby ze 17. století jsou dílem prastaré sedm tisíc let staré ruské kultury a z nebe na hlavy padají chemtrails, zatímco sítě 5G ničí mozek a kdo ví co ještě všechno.

Prokremelský aktivista Aleš Kejval dokonce nestydatě lže, když svým virtuálním přátelům tvrdí, že je Braniborská brána poničená, policisté všechno vzdávají, odcházejí a násilničtí demonstranti mají volný prostor pro svépovstalecké akcičky. Až se člověk diví, co všechno jsou ti kecálisti ochotni tvrdit, aby ostatním vsugerovali, že na ulicích Berlína je bitka o  vyhrávajících odpůrcích protikoronavirových opatření, vlády a demokracie vůbec.

Nejbolavějším bebíčkem na nacionalistově egu je nízký počet zúčastněných na berlínské demonstraci. Podle policie se akce zúčastnilo maximálně 17 000 – 20 000 lidí, možná i o dva, tři tisíce víc. Ale i tak je to sakra málo na to, jak dezinformátoři předtím agitovali. Převrat se nekoná, armáda v ulicích není, stejně tak vojenská technika zůstala v říši zvrácené fantazie, na ulici jsou jen pořádkové jednotky dohlížející na poklidný stav demonstrování do okamžiku, než úřady demonstraci rozpustily…pro extrémistu je všechno špatně.

Možná i proto krajně pravicový časopis Compact Magazin mající na Facebooku také svou vlastní stránku vypouští do světa vylhanou informaci oznamující podle jednoho kontaktu v jiné síti Telegram, že ústavní soud v Karlsruhe považuje rozpuštění demonstrace za nezákonné. To kdyby se někdo chtěl sbalit, odejít a vykašlat se na šaškárnu na konci srpnových dnů. Příspěvek správci stránky za chvilku stáhnou, ale do té doby se nikdy neexistující nesmysl rozšířil jako morová nákaza po všech možných profilech, radikálové nabádali k dalšímu demonstrování, někteří před okamžikem uvedenou nepravdu brali jako hůl na další lamentování na stát, zastupitele Berlína…těch přešlapů měl Compact Magazin mnohonásobně víc, proto není divu, že stránku Facebook zrušil pro porušení pravidel.

Agitka o infernu v berlínských ulicích, příběh o německé defenestraci se nekoná, tak se alespoň dezinformátoři pokusí o poslední možnou věc…začnou lhát o počtu zúčastněných…navýší demonstrující do milionů, hovoří se o 1,3 milionech, jiní dokonce, šeptnou na sociálních sítích, že na místě byly 4 miliony demonstrantů a jako důkaz poslouží fotka z pochodů gayů a leseb Love Parade z roku 2003…to je ale hezké…častým odpůrcům LGBTQ+ komunity poslouží objekt dřívější nenávisti jako důkaz o milionové účasti…a pak nemějte jako pozorovatel extrémistické scény legraci z takových patlalů.

Fotografií z akce duhové komunity jako důkazů o skutečném průběhu krajně pravicové demonstrace bylo na sociálních sítích použito hned několik. Dokonce se na Twitteru i Facebooku objevovaly jako důkazní materiál o velkém počtu přítomných demonstrantů fotky z jiných míst, jako je Londýn, nebo sice Berlín, ale z října 2018, kdy v tomto městě probíhala masivní demonstrace proti rasismu a krajní pravici. Inu, když něco potřebuješ, klidně to vybrakuj pro svou potřebu, i když budeš lhát jako když se bičem mrská.

Jednotlivé fotky z tweetu kolují sociálními sítěmi, fanoušci sobotní akce mají stále větší klamný dojem o vysokém počtu demonstrantů, zatímco se krajní pravice dávno předtím na sociálních sítích pod hashtagem „Sturm auf Berlin“ a hesly jako „Systém je nebezpečnější než Corona“ připravovala na sólové akce útočící na německý parlament, kdy se skutečně několik extrémistů pokoušelo ke kýženému místu prodrat skrz policejní kordony, což se jim téměř podařilo, protože byli strážci pořádku zachyceni až u vchodových dveřích…na tohle budou neonacisté s neofašisty a některými členy, sympatizanty Alternativy pro Německo určitě dlouho vzpomínat. Alespoň třeba takoví Říšští občané neuznávající Spolkovou republiku Německo ukázali před ruskou ambasádou, že nejsou vlastenci, když žádali o mírovou smlouvu mezi Německem a Ruskem. Někteří extrémisté dokonce chtěli před německým parlamentem tábořit – alespoň tak hovořili na Facebooku, a tak to vypadalo zprvu na velmi ostrou akci, která rudohnědým myšlenkářům naštěstí nevyšla.

Na berlínské demonstraci proti koronaviru bylo nakrásno opakovaně vidět, jak prokremelská, radikální a xenofobní scéna klidně zkusí štěstí dezinformacemi, když jsou jinak šance chabé. Sečteno a podtrženo, tato skupina obyvatel je „čeládkou“ trapných a ubohých existencí.

Reklama