Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Když Obrtel nepřišel na demo chuligánů a covidových konspirátorů, alespoň přispěchal s příběhem o policejním provokatérovi

Marek Obrtel je svým způsobem úsměvnou postavičkou české prokremelské scény. Domobranář bez funkční domobrany se zbytkem několika málo věrných uvažující snad o sblížení se s Švrčekovými Slovenskými branci jinak v Česku po přeměně na zapsaný spolek školící ochotné dušičky nejrůznějším dovednostem přežití v situacích, o kterých průměrný Putinovec i milovník socialistického Československa sní, se sice nezúčastnil srazu dvou tisíc na Staroměstském náměstí v Praze, za to však ihned na pochybném dezinformačním serveru prvnizpravy.cz přispěchal bývalý šéf pardubické záchranky se slovy, která by na pódiu zazněla, kdyby na bývalého vojáka z misí s ultranacionalismem v mysli a lékaře v jedné osobě přišla řada.

Je to vskutku velmi smutné počtení, pokud si uvědomíte, že všechno, co v článku mužík v černém svetru říká, je vypouštěno z úst vedoucího lékařů záchranky v Kroměříži, který by přeci jen měl mít odborný nadhled na zdravotnickou problematiku, zvláště, když mezi přepravovanými osobami se zdravotními potížemi mohou být ti covid pozitivní. Věta: „Odhlédněme od Prymuly a jeho roušek a dobrovolně povinného očkování „závadnými účelovými vakcínami“ a plošných testů, které byly celosvětově distribuovány pro účely COVID-19 již v roce 2017 s podpisem jednoho z principálů Rothschildova klanu.“ nevypadá skutečně moc profesionálně. 

Zdroj: https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/marek-obrtel-tak-jsem-jel-do-prahy-na-demonstraci-/?fbclid=IwAR1NUnq19zy-BV1v0B_-HfaY6BjrS-dSTmtm3HJ9SMYzzkgbl0EJ2zddhSE

Doktor ve vysoké funkci v rámci lokálního záchranného systému zahraje nepřímo na strunu antisemitů, snílků o Novém světovém řádu, kterému vládnou tajuplní židozednáři, zatímco kousek předtím vakcíny, které de facto pro veřejnost ještě neexistují, označí za „závadné a účelové“, jako kdyby kdosi, snad někdo z okolí Rothschilda nechal vyvinout naschvál závadnou vakcínu. Konspiracemi nadaný čtenář z košilatých skupinek Facebooku a dalších sociálních sítí se ihned dovtípí a Obrtelovu nehoráznou lež založenou na konspiračních teoriích podobných těm o chemtrails rozšíří o záběry o tom, jak Rottschild hodlá vyvraždit lidstvo, aby bohatí a mocní více bohatli a stali se více mocnými.

To je velmi nebezpečné a kdekdo by mohl říct, že Obrtelovo vyjádření je profesionálním selháním, protože právě tady v tento okamžik nejde o politické prohlášení namířené proti Babišovi, Prymulovi a vládní politice. Oblast vakcín se týká lékařství, lékařského světa, a pokud o vakcínách člověk s titulem MUDr. prohlásí to, co Obrtel, pak se jedná o profesionální selhání, kterého by se, alespoň podle mě, neměl vedoucí lékařů ze záchranky dopouštět ani omylem.  Čtyři sta přítomných chuligánů a zbytek koronakonspirátorů, absolventů univerzity života i naivků, že demoška na Staromáku byla hlavně proti Babišově vládě by určitě takovým prohlášením o závadných vakcínách zatleskala, ale kolegové z kroměřížské záchranky by se možná podivili nad tím, koho mají za šéfa, protože zrovna tohle od solidního lékaře nečekáte.

Ale stejně odporná a naivní jsou další Obrtelova slova o několik řádků později, ve kterých létají Bill Gates obviňovaný domobranářem bez domobrany z dlouhodobého vývoje zbraní proti lidstvu. Tady snad už chybí jen pohádky o tom, jak někoho Bill sám naočkoval čipem, nebo vakcínou, ve které byl ukrytý rovnou celý předpotopní počítač Atari, na němž se vyřádila celá řada puberťáků na konci osmdesátek dvacátého století, pokud jim počítač rodiče zakoupili v TUZEXu.

Zdroj: https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/marek-obrtel-tak-jsem-jel-do-prahy-na-demonstraci-/?fbclid=IwAR1NUnq19zy-BV1v0B_-HfaY6BjrS-dSTmtm3HJ9SMYzzkgbl0EJ2zddhSE

Flastenci vzdávající hold socialistickému Československu, soše Koněva, fotící se s plackou označující sebe sama za Putinova agenta by určitě obrazně řečeno chrochtali blahem nad tím, jak skvěle Obrtel vystihl jejich pocity s obavami vygradovanými na řádcích Parlamentních listů, Sputniku, nebo nějakého dalšího pokleslého plátku, se kterým se návštěvník hejtskupinek na Facebooku setká.

Bod k dobru by záchranář z Kroměříže získal také za historku o tom, jak spatřil policistu převlékajícího se „do šatů, působících dojmem fotbalového chuligána“, poučovaného kolegou, aby se „vmísil do davu demonstrantů a vyprovokoval je k nepřístojnostem“.

Zdroj: https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/marek-obrtel-tak-jsem-jel-do-prahy-na-demonstraci-/?fbclid=IwAR1NUnq19zy-BV1v0B_-HfaY6BjrS-dSTmtm3HJ9SMYzzkgbl0EJ2zddhSE

No co…když se Obrtel nemihnul na pódiu a když tím zklamal kdejakého čecháčka, pak je z ideového hlediska fajn, pokud stejný Obrtel zahraje na písničku chuligánů pokoušejících se z členů antikonfliktního týmu vytvořit policajty provokatéry řídící a provádějící útoky na těžkooděnce, protože chuligáni nejsou zlí chlapíci házející dlažební kostky, toitoiky, nebo odpadkové koše na kohokoli z okolí. Obrtel se replikou o převlíkajícím se poldovi omlouvá svým fanouškům za nepřítomnost a zároveň si tím nepřímo otevírá prostor k organizátorům z Hnutí občanské neposlušnosti i fanouškům hesla „ALL COPS ARE BASTARDS“, mezi jimiž je mnoho milovníků de facto neexistující Národní domobrany.

Cesta do Senátu nevyšla, domobranářství taky nebylo moc super, tak jako dar z nebes zajišťující trošičku popularity mezi částí ultranacionalistů ve formě konspirací o covidu přijde vhod, i když při tom profesionalita lékaře dostává pořádně na frak.

Reklama