Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Když nemáte co nabídnout, zkusíte Ivanku Kohoutovou – oblíbenkyni mezi islamofobní scénou

Prezident republiky Miloš Zeman zneuctil okamžik udělování státních vyznamenání, když v přímém přenosu kromě “odměňování” známých osobností blízkých exdůchodci z Vysočiny a lidí podílejících se na podpoře prezidentské kampaně odměnil 29. října 2018 Medailí za zásluhy I. stupně také ředitelku Střední zdravotnické školy v Praze Ivanku Kohoutovou, jež na “své” škole zakázala ve školním řádu nošení pokrývek hlavy.

Kdyby nebylo extrémisty znásilněného soudního procesu, pravděpodobně by si stařec z Hradu na zmiňovanou ženu ani nevzpomněl a dost pravděpodobně by nyní stejná Ivanka Kohoutová nekandidovala do Senátu za krajně pravicovou Klausovu Trikoloru.

O co ve zkratce tenkrát šlo a za co byla ředitelka zdrávky prezidentem republiky odměněna? Zahraniční studentka muslimského vyznání vzdělávací instituci zažalovala u soudu, protože se domnívala, že ji zdrávka nepřímo diskriminovala, když jí zakazovala nošení šátku – hidžábu na hlavě a požadovala omluvu s odškodněním 60 tisíc korun.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/muslimske-divky-nemohly-nosit-hidzab-tak-ze-skoly-v-praze-odesly.A131108_210659_ln_domov_sk?recommendationId=00000000-0000-5000-8000-000000000000

Něco jiného před soudem a ve veřejném prostoru tvrdí ředitelka Kohoutová, něco jiného samotná studentka. U soudu se každý může obhajovat přesně tak, jak uzná za vhodné, třeba i lhát, a tak nebylo jisté, kdo říká pravdu a kdo tak trošku mlží, až se za kočáry práská.

Podle verze paní ředitelky se v červnu 2013 mladá somálská dívka s další uchazečkou zajímala o studium na zmiňované vzdělávací instituci. Na schůzce s vedením školy byla projednávána otázka studijního oboru. Obě účastnice jednání měly na hlavě hidžáb a byly prý poučeny, že v praxi v nemocnici ho nemohou nosit a se vším plně podle paní Kohoutové souhlasily. Na další schůzce byly přijaty ke studiu, pokud dodají potvrzení o pobytu. 2. 9. 2013 po osmé hodině ředitelka podle svých slov zjistila, že dívčina nedodala potvrzení o pobytu, a tak se děvče studentkou podle tvrzení paní ředitelky nikdy nestalo, protože nesplnilo všechny podmínky.

Mladá dívka během soudních líčení tvrdila, že původně byla domluvená na tom, že hidžáb bude odkládat pouze při ošetřovatelské praxi. Jenže zdrávka požadovala sundání hidžábu během celé výuky, a tak nakonec cizinka ze školy odešla a školu zažalovala.

Nakonec celá záležitost kromě soudu skončila také u ombudsmanského úřadu paní Šabatové, která celou záležitost prošetřila s výsledkem, že škola diskriminovala studentku ze Somálska, když jí nedovolila nosit ve škole hidžáb.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/verdikt-ombudsmanky-sabatove-muslimky-satky-ve-skolach-nosit-mohou.A140826_144246_ln_domov_mct

Případ během své existence hlavně díky zájmu islamofobů, ultranacionalistů a populisticky laděných médií nabobtnal z obyčejného sporu do zpolitizované záležitosti, kdy se ze stání před “spravedlností” stala doslova fraška s takzvanými vlastenci, kteří svými vulgaritami a neuctivým chováním doplňovaným trapností nenávisti narušovali jednotlivé dny projednávání před soudem.

Čepička Ortelu se mihla s islamofobní tématikou, nechyběly ani transparenty Atatürka, Miloše Zemana, až celá záležitost dostala nástřik ideového boje krajní pravice, fanatických odpůrců Koránu, všeho muslimského a nejrůznějších xenofobů proti nenáviděné víře, kterou prezident republiky napadl snad milionkrát. Z paní ředitelky se stala mezi radikály obyčejně tleskajícími Konvičkovým slovům o namletí muslimů do masokostní moučky převeliká hrdinka, kterou rudohnědé dušičky z podivných zákoutí sociálních sítí obdivovaly a opěvovaly, kudy chodily.

Ideopříběh se jim hodil lidově řečeno do krámu a své nahrával i přístup samotné Ivanky Kohoutové, která se může „pyšnit“ mezi svými virtuálními přáteli na Facebooku značnou částí islamofobů a představitelů krajně pravicové scény přijíždějících kdysi na jednotlivá soudní stání se slinou podpory a nenávistnými výkřiky na žalobkyni – studentku a její fanoušky.

Proto mě ani neudivuje, že zrovna tato žena kandiduje do Senátu za krajně pravicovou Klausovu Trikolóru. Když nemáte voličům co nabídnout a tak nějak tušíte, že horko těžko překonáte dvě procenta ve volbách, potom sáhnete po pomyslných xenofobních želízcích, jakým může být Ivanka Kohoutová. To pak klidně na partajní grafiku napíšete „budeme chránit normální svět i na školách“ jako kdyby islamofobie, nenávist a radikalismus mělo být něco běžného, na co by měl být každý vlastenec neskonale hrdý.

Studentka původně žalující školu za zákaz nošení hidžábu sice údajně kvůli vyhrůžkám nenávistníků stáhla žalobu, ale to ničemu nevadí, protože xenofobové si žijí ve svém vesmíru, a tak paní ředitelce radí, aby všechno poslala výš…nakonec zbydou jen vzpomínky na to, jak si Ivanka Kohoutová po jednom soudním stání s islamofoby zazpívala státní hymnu, jako kdyby svým počinem zachránila republiku před nebezpečnou islamizací, která sice v Česku není, ale třeba ve snech exkonvičkovců by  být mohla.

Soudce s podivnou mluvou označující šátek za muslimský, urážky posílající zastánce studentky v minisukni do Saudské Arábie, výkřiky „to jsou ty samí co se zastávají cikánůbudou zapomenuty, ovšem samotná Ivanka Kohoutová bude Trikolórou opěvována v naději, že snad tato ženština přehluší espéďáckou i jinou konkurenci v okolí.

Děkovačky na Facebooku přicházejí…extrémisté se radují…sbližování s Trikolórou pokračuje…přibývá trikolóráckých virtuálních přátel na osobním profilu…to potom antisemita Adam B. Bartoš, Vitásková, Lukáš Lhoťan, nebo Alojz Polák sloužící po boku ruských separatistů v Donbasu zůstanou, obrazně řečeno, jako virtuálové více v pozadí…zatímco vkládané odkazy na Parlamentní listy, Klausova moudra dostanou větší váhu než kdy předtím. Nakonec stejně Ivanka Kohoutová nasdílí 16. května 2020 článek z rukojmi.cz o tom, jak se Bill Gates přiznal, že vakcínami chce vyhubit lidstvo.

Potom už fakt nic nepřekáží tomu, aby Ivanka Kohoutová kandidovala za Klausův počin, nedávno obohacený o statisíce procházkou předsedy k popelnicím.

Bude neskutečně dojemné sledovat, že ani s „ikonou“ islamofobní miniscény partaj exprezidentova synáčka nedosáhne požadovaných hranic, protože třeba ty islamofobní, mnohdy Kremlu naladěné dušičky s tu tam rasistickými názory na svět na Senát i senátní volby kašlou.

 

Reklama