Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Kdyby si Ivo Gec nasadil na setkání xenofobů na zámku Příčovy klaunský nos, pouze by podtrhl komičnost svého projevu

Zatímco se 10. srpna 2019 v Praze odehrával duhový festival lidských práv a tolerance Prague Pride, prokremelská radikální scéna si na zámku Příčovy u Sedlčan uspořádala sedánku, kdy jednotlivé známé tváře z domácí extrémistické scény promluvily k hostům, aby zde v hlavinkách návštěvníků podpořily nejrůznější konspirační teorie společně s nenávistnými názory na minority a celkově špatný pohled na vývoj společnosti.

Milovníci xenofobie, v převažující míře také lokajského přístupu k požadavkům Kremlu si myslí, že jsou vlastenci, a tak své shromáždění považují za vlastenecké, i když se mezi osazenstvem nachází předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas, se kterým si jedno selfíčko pořídil také budoucí člen Rady pro televizní a rozhlasové vysílání Ladislav Jakl. 

Je to vskutku podivná, i když tak trošku očekávatelná momentka, se kterou vás espéďácký kandidát na člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání rozhodně nepřekvapí.

Rudohnědé teorie ševelí vzduchem, odrážejí se od omšelé zdi místního zámku, zatímco jedním z velmi zábavných mluvků nebyl nikdo jiný, než místopředseda Zemské domobrany Ivo Gec. Jako vždy nezklamal a na setkání ideových zpátečníků přišel v khaki uniformě s notnou dávkou úsměvných konspiračních teorií, nad kterými se musí každý soudně přemýšlející člověk od srdce zasmát.

Zemská domobrana kdysi vytvořená prokremelskými hračičkami s airsoftovými zbraněmi je de facto nefunkční a neschopná branně-bezpečnostně kdekoli zasáhnout, natož strážit nějaké hranice, a tak se vedení dalo na rádoby edukační činnost, kdy představitelé v uniformách z výprodeje hovoří na nejrůznější témata, aby patřičně „dovzdělali“ dvacet, třicet zvědavců přikyvujících se souhlasem na jazyku teoriím o chemtrails, protože Božka ráno na obloze spatřila kondenzační čáry po přeletu letadla a raději se ukryla v bezpečí domku nějaké zapadlé vísky, kde lišky dávají dobrou noc.

Jaroslav Bašta hovořil na „zámeckém“ srazu o Česku jako o kolonii Západu, zatímco Ivo Gec na dokonale popletený projev s grácií sobě vlastní navázal vybásněnými teoriemi o exotických zbraňových systémech, které má Hamplův přítel po pravici neskonale rád. Podpultové zprávičky o superzbraních zločinného Západu pocházející z konspiračně orientovaných braků nevalné kvality dělají obecenstvu dobře, zatímco kdejaký demokrat se chytá za hlavu nad tím, čemu všemu může dospělý muž v letech věřit.

Masoví vrazi – teroristé ze spojených států jsou v očích Ivo Gece oběťmi ovládání mysli, kdy je člověk naprogramovaný exotickými zbraněmi, aby zabíjel kohokoli, koho potká…kde se o tom místopředseda xenofobního spolku dozvěděl je záhadou, ale to nevadí. V pojetí Gecových myšlenek jsou všichni někým ovládáni, ať už mobily, internetem, nebo dalšími záludnostmi jako je třeba chemtrails…úsměvným názorům neunikl ani Andrej Babiš, který prý do Anglie na státní návštěvu přijel v jiném duševním a názorovém rozpoložení, zatímco úplně totálně názorově pozměněný se předseda ANO vrací domů do České republiky, protože mu prý kdosi  ve Spojeném království pozměnil mysl…

Člověk se během sledování kratičkého, několikaminutového Gecova vystoupení musí chtě nechtě štípnout do ruky, aby se přesvědčil, že neusnul a zrovna neprožívá podivný sen jakoby přes kopírák opsaný z facebookových prokremelsky zabarvených skupin o Novém světovém řádě, kde židozednáři v řádcích přispěvatelů ovládají svět. Kdyby si pseudovojáček z pódia nasadil klaunovský nos, nebyl by v tom příliš velký rozdíl.

Bohužel, tento muž kdysi v Rytířském sále Strakonického hradu  pronášející „Občanská rasová a náboženská válka je na spadnutí. Česká armáda čítá čtyřiadvacet tisíc vojáků. Je schopna ubránit leda tak Středočeský kraj. Francouzská armáda čítá sto jedenáct tisíc vojáků. Je jenom otázka času, kdy je muslimové umlátí čepicema“ svá slova myslí naprosto vážně. Od ostrahy cukrové vaty na Řípské pouti a naprosto otřesných „teorií“ ze Strakonic o tom, co dělají bílí muži s bílými ženami :“Znáte tu vlasteneckou zásadu ne? Co dělají doma bílý muž a bílá žena? Bílý děti, ne?!“ se „pouťový“ xenofob v druhé půli letních prázdnin roku 2019 samovolně přesouvá k teoriím o falšovaných lécích a sluníčkářích zdrogovaných a drogami – léky ovládaných…tady už jenom chybí teorie podobné těm z počátku rwandských masakrů, kdy jsou etničtí nepřátelé poníženi na šváby, aby posléze mohli být bez pocitu viny zabíjeni po statisících.

Inu, tak nějak vypadá ohavná tvář podivných bytostí sebe sama nestydatě označujících za vlastence…je ohavná, pokřivená, ulhaná, nenávistná, nedemokratická a především vyhledávající si pomocníčky pro menší pocit viny, kdy konspirační teorie slouží k ideovému  odůvodnění proč je správné být nenávistným třeba proti uprchlíkům, takzvaným sluníčkářům, nebo třeba samotnému Západu, protože matka Rus je v očích těchto jedinců ochranitelkou slovanských národů, nejlépe minorit a dalších nepřátel zbavených.

 

Reklama