Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Ivan David: „s prokremelským příspěvkem s antisemitskou karikaturou navrchu“

Europoslanec za extrémistickou Okamurovu Svobodu a přímou demokracii Ivan David je karikaturou na politika. Na sociálních sítích rozšiřuje nenávistné příspěvky, hoax i fake news, zatímco v rámci ideoboje za Koněva i prokremelské zájmy v České republice neváhá a k podivné konstrukci vět přikládá obrázek s jasnými antisemitskými rysy, až se člověku z toho všeho obrací žaludek vzhůru. Svoboda a přímá demokracie je tedy kromě islamofobní veteše zároveň antisemitská, pokud to přijde vhod.

Obrázek pochází z dílny francouzského grafika, karikaturisty Honoré Daumiera známého například karikaturou Ludvíka Filipa i řadou dalších protivládních malůvek, na kterých jsou ideoví nepřátelé, například někteří poslanci, zobrazeni v podobenství karikatury Žida s typickým nosem i ďábelským vzhledem ve tváři, aby divákovi na první dobrou v mysli naskočily patřičné asociace nenávisti vůči všemu židovskému a tedy pseudovlastenci nebezpečnému a světovládnému…v umělcově litografii ztvárnění břichatí poslanci zobrazují zkorumpované, lichvou i obíráním lidí schvácené poslance…tento dojem je posilován antisemitskými rysy, protože Francie 19. století byla místem, kde se nenávisti vůči všemu židovskému docela dobře dařilo.

Jeden by řekl, že vysokoškolsky vzdělanému člověku docvakne o co na karikatuře jde a co propaguje, ale Ivan David ke svému bezcennému povídání plného prokremelských manýrů bez obtíží použije grafický obsah dotýkající se antisemitismu…alespoň lidé velmi dobře vědí, o co Okamurově projektu na zlo jde především.

Ale co byste chtěli od partaje, kde předseda bez jediného zaurdění ve tváři zaútočí na děti bez rodičů z válkou zbídačené Sýrie s demagogickým obrázkem navrchu vytrženým ze sedm let staré reportáže o dětských vojácích palestinského, terorismem prosyceného Hamásu.

Jak asi pracují správci Okamurova profilu…mají text příspěvku, prolítnou pochybné weby, naleznou tam něco podporující nenávist vůči muslimům, a tak to prdnou k příspěvku jako typickou ukázku těch, o kterých předseda píše…to je neskutečně vlastenecké, jen co je pravda.

Očekávat nějaké záchvěvy lidství v Okamurově továrně na nenávist je asi úplně zbytečné. Potom není nouze nejen o protiromské, ale také protimuslimské a tu tam protižidovské manýry, nad kterými se musí slušně vychovanému člověku udělat špatně od žaludku.

Reklama