Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

I obyčejný e-mail s nejspíš fejkovým autorem poslouží espéďácké poslankyni Jarošové k podpoře islamofobních nálad

Když na to přijde, může i obyčejný e-mail posloužit poslanci, poslankyni extrémistické parlamentní strany k nepřímé dehonestaci a útokům třeba na muslimy, i když není vůbec jisté, jestli je opravdovým autorem košilatého psaní ten, kdo je pod veledílkem podivností podepsaný. E-mailovou schránku si dnes může během vteřiny vytvořit každý. A pokud chcete, klidně arabsky znějícím jménem na konci několika řádků dodáte jinak nic neříkajícímu textu na dynamičnosti, aby se adresovaný zákonodárce s případnými předsudky na srdci chytil jako rybka na udici.

Za typický příklad by mohla sloužit Monika Jarošová z Okamurovy extrémisticky se vyjadřující Svobody a přímé demokracii, která na svém veřejně přístupném facebookovém profilu zveřejnila příspěvek o tom, jak poslanci dostali e-mail od muslima oznamujícího svůj odpor vůči rouškám.

Jaká to nebetyčná drzost…nechybí ani ujištění, že se nejedná o vyhrůžku, aby následně v dostatečné blízkosti nechyběla demagogicky pojatá věta o tom, jak si Alláh nepřeje, aby si muži zahalovali obličej…sice je na první pohled jasné, že tohle si muslimův prorok přát nemohl, protože v Koránu o tom není ani čárka, ale to nevadí. Průměrný Čech o tom nemá ani ponětí a islamofob na takováto tvrzení naskočí jako děcko na houpacího koně v cirkusu. A že paní poslankyně skutečně naskočila, je na první pohled víc, než viditelné.

Paní poslankyně o několik řádků níže napovídá formulacemi o „diktátu muslima“, zatímco se komentáře pod příspěvkem hromadí…nenávist stoupá a třeba se i poslankyni Jarošové, jejíž textíky, grafiky a sdílený obsah od někoho jiného bývají na sociálních sítích plné hoaxů, polozpráv i nenávistných výkřiků do tmy zlepší nálada nad tím, že potenciální nenávistník – volič se ozval, a tak je všechno v pořádku, jak má být.

Ovšem, nabízí se jednoduchá otázka: „dostali skutečně tento e-mail všichni poslanci, nebo je to trapný výmysl jedné zákonodárkyně extrémistického střihu?“ Nelenil jsem a za pomoci e-mailové komunikace jsem oslovil všechny poslance STANu, ČSSD, TOP09, Pirátů a ODS. Výsledek mého zjištění je jednoznačný. Někteří poslanci, poslankyně zmiňovaný e-mail dostali, někteří nikoli…Podle informací asistentky poslance Ondřeje Polanského e-mail obdrželo 81 poslanců.

Bylo by neskutečně zajímavé zjistit, podle jakého klíče si fejkový muslim vybíral a hlavně proč to všechno spáchal. Neznámý pisatel hromadně jako nějakým důchodcům vysoké školy života servíruje poplašnou zprávu v toužebném očekávání, že ji na světlo boží vynesou někteří „nedočkavci“, aby nakonec s úspěchem zjistil, že se v adresátovi, tedy v Monice Jarošové nezmýlil. Hejtík se nabízí, tak proč kriticky přemýšlet, když je tu další krásná příležitost ukázat se v očích veřejnosti jako ochránce České republiky před islamizací domácích luhů a hájů, o které radikálové z SPD sní dnem i nocí.

Být fanatickým napodobitelem antisemitů v trikotu islamofobního mámení, nebyl bych příliš šťastný z počínání paní Jarošové, protože přesně takové aktivity poslouží odpůrcům islamofobie, tedy případným sluníčkářům k virtuálnímu bití islamofobů za jejich trapnou naivitu i ochotu nasdílet jakoukoli pitomost, jen když to poškodí muslimy, na jejichž pozadí se extrémisté pokouší vylézt co nejvýše.

Nakonec stejně nějaký odpůrce roušek i technického pokroku 5G sítí dá fejkovému muslimovi třeba i z recese zapravdu: „Má pravdu že kovid je podvod na lidech. Oni pak zapomenou na 5G, které ovlivňuje naše mozky

aby to všechno poslankyně okomentovala slovy: „tady nejde o covid, ale o to , ze ačkoliv je jich tu méně oproti západní Evropě, už si diktují podmínky„, a o to jde především, že?

Reklama