Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Extrémisté ve Slapech vystupovali před bufáčem, který nabízel kebab v tortille

Být ultranacionalistou, neonacistou, rasistou, islamofobem, nebo jenom obyčejným virtuálním revolucionářem jdoucím dnem i nocí naproti prokremelským dezinformacím, rozhodně bych se nechlubil se včerejším shromážděním radikálů ve slapském autokempu, na němž se nakonec sešlo ani ne víc jak třicet, nanejvýš čtyřicet účastníků.

Byla to vskutku úsměvná podívaná. Zatímco pršelo a počasí nepřálo pořádané akci, za mikrofonem se střídaly pitoreskní osůbky radikální scény se svými košilatými prohlášeními prokládanými pivem i dalšími pochutinami z bufetu, jehož průčelí vyplňovalo prostor živě přenášené akce. Zatímco jsou mnozí známí nenávistnými virtuálními výkřiky vůči muslimům a islámu obecně, ve slapském kempu se prodává kebab v tortille, jak hlásá reklama na skle bufáče.

Zdroj: screenshot z online vysílání na Facebooku

Lepší místo k prezentaci svých názorů si extrémisté opravdu vybrat nemohli. Alespoň se po hořekování nad tím, jaké blafy musí pseudovlastenci „žrát“, mohli promlouvající pochutnat na kvalitním občerstvení, když už stálo tolik námahy dostat se na tolikrát opěvovanou akci, nad níž by kdejaký hygienik prásknul rukama nad hlavou, protože dvoumetrové rozestupy nikdo nedodržoval a roušku by zde nikdo nenašel ani omylem. Riskovat zdraví nebezpečným virem kvůli směšné události je určitě převeliké hrdinství, na které dohlíží přítomný espéďák Zdeněk Lux posmrkávající, postávající a přikyvující všem těm nesmyslnostem linoucím se pozdně záříjovým dnem.

Z daleké Kanady přijel ultranacionalistický komik – český migrant žijící v Kanadě – odmítající snad všechno, co nechce průměrný facebookový flastenec, a tak pocitům štěstí doslova nic nebránilo. Dokonce ani opěvování komunismu v Československu, jak ukazuje humorný okamžik rozepnutí migrantovy mikiny.

Rudá se rozplývá po okolí, všichni se dozvěděli, proč tvůrce humorných, smyslu zbavených facebookových příspěvků přiletěl z nenáviděného Západu, ve kterém si vesele žije, a který tak moc rád pomlouvá, nenávidí, protože tam dole za kanadskými hranicemi je zlá Amerika, které břichatě přítomný a do mikrofonu promlouvající nick Sanny Davis nemůže přijít na jméno.

Další absurdnost byla poražena…extrémista si mohl zavzpomínat na vlastenectví k již neexistujícímu státu zločinné a zavrženíhodné diktatury, zatímco obecně nálada obohacená žlutavým mokem stoupá, řečníci se mění, přinášejí podivné názory, podle kterých není dobré nechat se očipovat, nebo být zdravotně postiženým dítětem, protože se bleskurychle například v očích Zdendy Moravského, snad na Facebooku miliardkrát vyzývajícího k revoluci, ocitáte v části bezvýznamného slabého odpadu strhávajícího ty silné níž, zatímco by se společnost mohla krásně vyvíjet k libosti průměrného českého ultranacionalisty automaticky přejímajícího z pera SPD nenávist vůči hendikepovaným.

Snad mužíka v modrém nepostihne mrtvice, nebo nějaký jiný zdravotní karambol, kvůli kterému by se stal tragikomik z Facebooku rovněž nepotřebnou brzdou na tepu extrémistových snů o bílé společnosti bílého heterosexuálního muže, kde žena je nástrojem, mužova chtíče a dukovská verze barokního křesťanství zůstává tou jedinou správnou, za kterou je třeba vést internetové křížové výpravy na účty sluníčkářů i jejich blízké známé.

Pohledem na Mošničku, jednoho ze zakladatelů facebookové stránky Bohemia Patriot, se člověk navrací do devadesátek minulého století, kdy bombr, vysoké boty a khaki kalhoty patřily k nezbytné výbavě fanoušků Landova Orlíku. Je docela směšné, že i v pokročilém věku je člověk ochotný přijít na veřejnost v takovém outfitu.

Alespoň člověk vidí, s kým má tu čest. Potom nějaké postávání s vlajkou Protektorátu Čechy a Morava u pomníku Rudé armády není ničím až tak moc překvapujícím, ani zdrcujícím. Možná i v tomto ošacení prodejce triček i dalších předmětů s rádoby vlasteneckou tématikou zahájí partyzánský boj, až si jeho ideoví bratři se sestrami začnou hrát na partyzány ulehávající na migranty stále nepřicházející do české, moravské a slezské kotliny. Mošničku vychovala ulice, tak v tomto případě je možné doslova cokoli.

Zdroj: https://pbs.twimg.com/media/EcXlBAaX0AA3mhE?format=jpg&name=large

Reklama