Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Extrémista známý z neonacistické scény se zastává práv Jiřího Černohorského

Při dostatečném sledování dění kolem prokremelského aktivisty Jiřího Černohorského se setkáte také s osobami na extrémistické scéně dávno zapomenutými. Třeba nyní do pomyslného závětří, soudě podle jména, vstupuje osůbka známá z pražské neonacistické scény. Petr Kalinovský na pochybném webíčku zveřejňuje trestní oznámení proti novináři Jakubovi Szántó, který na svém twitterovém účtě zveřejníl příspěvek o exhibici prokremelského aktivisty Jiřího Černohorského před Českou televizí s textem: „Jiří Černohorský na protestu před ČT: “Nebýt Koněva, nemůžete dnes vysílat ty svoje s*ačky! Šíříte nenávist k židům!” Elitní skupina českých vlastenců vyzbrojena ruským praporem a velkoruskou svatojiřskou stužkou v akci.

To se nejspíš Petru Kalinovskému nelíbilo, a tak se rozhodl trošku zviditelnit trapnožalobou na novináře známého z blízkovýchodního vysílání České televize.

Už od začátků trestního oznámení Petr Kalinovský nezapomíná na svou pochmurnou minulost, když zmiňuje u jména Jakuba Szántó údajný židovský původ, jako kdyby zrovna tento údaj představoval nějakou veledůležitou informaci, pro kterou by vyšetřovatelé měli okamžitě od stolu rozhodnout o vině žalovaného. Až tělem projíždí třeskutý mráz…zvlášť, když si uvědomíte, že žalobce z webíku býval policií stíhán za hanobení rasy, národa a přesvědčení poté, co zapálil izraelskou vlajku před budovou Rádia Svobodná Evropa.

Možná právě zorganizováním pochodu krajně pravicových extrémistů pražskou židovskou čtvrtí Josefov Petr Kalinovský ukázal, že mu antisemitismus není až tak vzdáleným, a tak tytéž sympatie dává autor trestního oznámení najevo také v textu směřovaném Policii České republiky, Radě České televize a Federaci židovských obcí v ČR. Do všech těchto míst totiž míří trestní oznámení podivného charakteru. Snad aby si dotyční připomněli, že Petr Kalinovský ještě existuje a je ochotný dát najevo na papíru své vnitřní rozpoložení.

Až se z toho všeho dělá člověku špatně od žaludku. Ale co byste očekávali od někoho, kdo v devadesátých letech minulého století patřil k vůdčím postavám nejnebezpečnější neonacistické organizace, která v České republice působila.

Asi už Petra Kalinovského omrzelo hrát si na proíránského bojovníka bojujícího proti Izraeli, nebo ochránce před migranty po boku s Michala Moravce, a tak se chytá prazvláštní příležitosti obhájit čest prokremelského kecala z auta, tou dobou s břichem pod džínovinou přísahajícího svou věrnost Putinovu Rusku a všemu co s tím souhlasí. Jiří Černohorský má bezesporu právo na ochranu osobnostních práv, ovšem je tragikomicky úsměvné, že se této role ujímá někdo známý z neonacistické scény.

Na hysterii oscilující kecal z domácích videí z obýváku, případně aktér úsměvných taškařic s Martinem Böhmem je pro Petra Kalinovského  „osobou s patrnými sklony k exhibicionismu, který se v počátečních přívalech své duševní nestandardnosti ocitl i mezi národoveckou scénou.„…tahle charakteristika se určitě předsedovi zapsaného spolku Čest, Svoboda, Respekt líbit nebude.

Ideově nahnědlý obhájce cti Jiřího Černohorského obhajovaného označuje za „duševně nestandardního“, aby následně dal bez potíží najevo své rasistické smýšlení prvoplánově útočící vůči Romům a všemu romskému…

Zdroj: https://www.antidemokrat.cz/2020/05/i-kontroverzni-jiri-cernohorsky-si.html?fbclid=IwAR2iel8snM5oFWde5xFwnEGwvCJHupl0cj_7xj7RlIHzvW_j5c3Kw1vJzq8

kdyby se neúspěšný zájemce o politické angažmá v několika předcházejících volbách nevyjadřoval ve veřejně dostupných výlevech jako trapný ultranacionalista, možná a dost pravděpodobně by se Petr Kalinovský ani „nebabral“ s nějakým trestním oznámením na bývalého novináře extrémisty nenáviděné České televize.

Tímto přístupem se stává Jiří Černohorský bližším neonacistické scéně a jejím pohrobkům, a tak si někteří mohou myslet, že dlužníkovo extempore ukazuje, jaká ta domácí radikální scéna je, i když Černohorského následovníků je sotva na víc jak dvacet.

V obecném pohledu na věc je rudohnědá scéna doslova rozezlena, pokud je označena za antisemitskou, přestože se přesně takto, třeba na sociálních sítích, vyjadřuje. Prvotním zájmem zůstává islamofobie přitahující tápající dušičky, a tak při zmínce o protižidovských manýrech létají v diskusích námitky, že to tak není, protože jinak by mladí, nebo noví zájemci ztratili chuť připojit se k těm, co byli s antisemitismem konfrontováni.

Ale tohle asi nebude Kalinovského případ. Jakub Szántó býval v ČT, ve které „mají podle Patra Kalinovského vliv židé“,

Zdroj: https://www.antidemokrat.cz/2020/05/i-kontroverzni-jiri-cernohorsky-si.html?fbclid=IwAR2iel8snM5oFWde5xFwnEGwvCJHupl0cj_7xj7RlIHzvW_j5c3Kw1vJzq8

a tak si jedním trestňákem, jehož úspěšnost zcela správně nejspíš skončí ve světě fantasmagorií, léčí Kalinovský své vlastní komplexy, kterým poslouží Černohorského trapnovýstup v polovině května roku 2020. Zároveň také reportér z blízkovýchodní tématiky uvedl, že Jiří Černohorský v inkriminovaný okamžik řekl, „že ČT šíří nenávist k židům“, a tak mimo jiné v zájmu možné vlastní ideové sebezáchrany Petr Kalinovský zkouší trestním oznámením obhájit Černohorského nežidovské cítění, protože by nová pseudonárodovecká scéna vypadala v očích veřejnosti jako ta, co protižidovská není ani omylem a Kalinovskému by to nemuselo být teoreticky po chuti.

Trestní oznámení se tak stává sondou do myšlení zastydlých pomýlenců minulosti hledajících na internetu tvář, podobenství pseudovlastenčení, ke kterému by se mohli přihlásit a se kterým by se alespoň zčásti mohli sebeidentifikovat, tedy až na výjimky adorace Rudé armádě, i když i tady z činů Dělnické mládeže je patrné, že „pokračovatelé starých odkazů“ ani s tímto nemusí mít problém, pokud si to náležitě odůvodní.

Reklama