Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Čtyřicet kaček za Bulířovu samolepku „White Lives Matter“

Matouš Bulíř kdysi pracoval jako strážný v rýnovnické věznici. Na strážné věži si místo plnění pracovních povinností podle žalobce hrál s mobilem, poslouchal hudbu, zatímco na pracovní povinnosti kašlal.

Zdroj: https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/strazny-rynovicke-veznice-si-na-vezi-hral-s-mobilem-hrozi-mu-pet-let.A170511_172301_liberec-zpravy_jape

Za tento přístup k práci v květnu roku 2017 skončil před soudem, aby později v květnu 2018 národu samozvaný nacionalista z Liberce ukázal, že není nikým jiným, než trapným pokrytcem ochotným skrze projekt “My proti všem” pošlapat památku umučených a povražděných v koncentračním táboře Lety u Písku,

Zdroj: https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/547328/u-pamatniku-v-letech-vyvesili-cedule-proti-romum-policie-resi-mozne-vytrznictvi.html

kde mužík v kápi, vyšperkovanou vlaječkou na zádech a rudým kalichem na kapuci umístil na strom ceduli “PAMÁTNÍK VĚNOVANÝ HISTORICKY POSLEDNÍM PRACUJÍCÍM ROMŮM NA ÚZEMÍ ČESKÉ REPUBLIKY”…možná za toto zneuctění přijde zcela zaslouženě trest, protože se nejedná o nic jiného, než o popírání a schvalování genocidy.

Ale to asi Bulířovi nevadí, protože přední zůstává zviditelnění sebe sama, projektu, který vytvořil, a proto na sociálních sítích mužík s podivnou pracovní kázní  celou záležitost komentuje slovy: ”Tímto PROJEKTEM chceme poukázat na absurditu, kdy se tu vkládá půl miliardy korun do NEČESKÉHO ETNIKA, které s největší pravděpodobností za celou svou existenci u nás, (1918-2018), tolik peněz ani neodvedlo do státního rozpočtu ” zřejmě bývalý bachař z Rýnovnic zapomněl na vlastní pracovní zkušenosti, kvůli kterým sám skončil v náruči paragrafů. Inu, když se nabízí možnost zviditelnit se na kolbišti ultranacionalistů, nezbývá, než zkusit štěstí na tenkrát docela frekventovaném tématu, o které se otřel i předseda extrémistické SPD Tomio Okamura spolu s dalšími obchodníky s nenávistí, které později napodoboval kdejaký nevlastenec ze sociálních sítí.

Zneuctívač památky nacisty a českými fašisty zavražděných Romů v Letech u Písku je mimo jiné také předsedou pitoreskního libereckého politického hnutí První republika vzniknuvšího 26.11.2018 z facebookové stránky s rasistickým, xenofobním a protiunijním etosem, kde není nouze o kalich se lvíčkem v domnění, že právě tohle všechno je to pravé, vlastenecky ořechové napodobující koncepty jiných nacionalistických uskupení jako jsou Pro-Vlast, nebo Generace Identity. Bulíř točí málo sledovaná videa na Youtube, pokouší se grafikami napodobovat ostatní, aby se i jeho grafiky objevily na profilech obývákových revolucionářů a snílků o Putinově velkoříši…

A když na to přijde, za národovectví můžete považovat prakticky cokoli, třeba i projekt sebe sama označující za ” politicko-filosofické hnutí” s kališnictvím navrchu, protože nevědomá a značně v realitě nepočetná cílovka snese cokoli.

Jak levné, kýčovité a ubohé zároveň. Ale co byste chtěli od někoho, kdo se za pomoci popisků nejspíš nepřímo hlásí ke skinheadské subkultuře kališnictví založené na extrémním českém nacionalismu, rasismu vůči Romům, Vietnamcům i svérázném historickém výkladu husitství. Kališníci se nezdravili “Vlasti zdar!”, ale “Čistý štít!”, i když jednotliví prominenti by o čistém štítu mohli sotva jen snít.

Bulířova První republika nemá s první republikou nic společného. Dokonce se politické hnutí plné extrémistických výkřiků v eurovolbách roku 2018 netajilo tím, že cílem není europarlament, ale penízky, které by v případě procentního úspěchu přispěchaly na stranický účet. Prostě, nemusíte uspět, hlavně, když trošičku zaprší…partajníci se zakrytými obličeji vybízejí majitele automobilů k přelepování vlaječky Evropské unie na poznávací značce lvíčkem, jindy zkoušejí štěstí medializace přelepením značek “vytyčujících území České republiky jako místečko, které je taktéž součástí Evropské unie”…

Zdroj: http://www.1918-1938.cz/projekty/projekt-15-eu-cedule

Hlavně, že se o anonymních s kalichem na praporu v médiích mluví…S První republikou jednoduše narazíte na nejrůznější předvolební bizáry, usměvavé hlášky, které ovšem samotný Bulíř myslí smrtelně vážně. Tak například tvrdí, že se narodil jako Čechoslovák, žije jako Čech a nechce umřít jako Evropan…asi nikdo doposud bývalému bachaři z rýnovnického kriminálu neřekl, že Evropa – Evropská unie není totéž…stejně tak asi nacionalista ze sociálních sítí pozapomněl, že každý Čech je zároveň Evropanem, protože žije na evropském kontinentě.

Ale pokud si První republika v čele s předsedou myslí, že bizáry dobude svět, tak klidně do toho. Výtržnictvím, výzvami k porušování dopravních předpisů, pohanou povražděných to začíná, aby všechno nadále pokračovalo zdánlivě úsměvnými tvrzeními a košilatými prohlášeními.

Ve Spojených státech amerických vznikají demonstrace vyvolané smrtí Afroameričana George Floyda, který zemřel 25. května 2020 poté, co mu policista Derek Chauvin při zásahu klečel na krku víc než osm minut. Účastníci demonstrací měli na transparentech hesla jako  „no to racism“, nebo vykřikovali „black lives matter“, aby následně rasisté s nejrůznějšími xenofoby dali najevo svou rasistickou povahu hláškou „white lives matter“ doplňovanou konfederační vlaječkou jako projevu bělošské nadřazenosti nad všemi ostatními.

Pokud jste předsedou neznámého ultranacionalistického hnutí, grafiky nejsou takové terno a sdílí je nanejvýš nějaká Lisková – bývalá členka Národní domobrany a samozvaná konzulka Doněcké lidové republiky, nebo fanatický islamofob Hynek Charous zmiňující Bulířova slova,

pak nezbývá, než zkusit štěstí na této tématice. Bulíř bílé auto opatří nápisem „White Lives Matter“, aby později úsměvně reagoval na facebookové výtky, že vyjádření není česky, ale anglicky.

Když napíšete slovo „Hitler“, prostě podle Bulíře respektujete německou podobu a nepíšete ji česky…to je úsměvné, podobně úsměvnými bývají další Bulířovy výstupy, nebo i to, že samotný polep Bulíř prodává v partajním e-shopu. Inu…i čtyřicet kaček je dobrých, když v partajní kase máte hluboko do kapsy…nakupovat na https nezabezpečeném webu musí být opravdu slastný zážitek.

Na facebookové stránce „NIC NEŽ NÁROD“ naleznete nesmyslů opravdu víc než dost. Podle statistik z let 2017 a 2018 sice klesá počet trestných činů spáchaných Afroameričany ve Spojených státech amerických, zatímco trestná činnost páchaná bílými stoupá, ale Matouš Bulíř raději použije statistiky z let 2012-2015, protože ty novější se mu do krámu nehodí. Může tak očerňovat Afroameričany přesně tak, jak si přeje Bulířova cílovka. Drtivá většina těchto činů nemá rasový nebo etnický důvod, ale majetkový, ovšem takové informace zmiňovaný ultranacionalista vůbec neuvádí, protože by se nejspíš u fanoušků se zlou potázal. Zkrátka, zneužít sociologický jev vyššího výskytu trestných činů u chudší části obyvatelstva dokáže skutečně kdejaký demagog, populista, nebo ultranacionalista. V tom se Bulířova aktivita neliší od aktivit ostatních pseudovlasteneckých kecalů.

Už jen samotné tvrzení, že programem První republiky zůstává Bulířova brožurka “Nacionalismus jako víra” je bizárem jako prase.

Lepený kýč černé vazby s rudým kalichem na přebalu bývá také předsedou označovaný za “bibli českého nacionalismu”…že by se s malou dávkou smyslu pro nadsázku jednalo o nějaký vzdálený český pokus o “Mein Kampf” popisující ideové úsilí a obsah nevlastenčení politického hnutí jednoho Liberečáka?

Možné je skutečně cokoli. S tímto přístupem bude sakra těžké pro politické hnutí nalézt nějakou schopnou inteligenci, kterou v dubnu roku 2019 usilovně hledalo a nejspíš také nenalezlo.

Zájem o členství nebude možná příliš veliký, protože na transparentní účet politického hnutí První republika od ledna 2019, do konce června 2020 přišlo jen 6 vkladů, z nichž První republika samotná dodala na transparentní účet 8. července 2019 20 000 korun. Z toho je nakrásno vidět, že Bulířův pokus o ultranacionalismus má financování také mimo transparentní zónu, do které veřejnost nevidí. Ale i tam nejspíš nebude moc peněz.

Ostatně, on ani samotný osud Bulířova ultranacionalistického politického hnutí nemusí být růžový. První republika totiž v roce 2019 nesplnila své zákonem dané povinnosti a nedodala výroční zprávu o hospodaření, což může vést k pozastavení činnosti a pokud nedojde během dvanácti měsíců ani poté k nápravě, může být takové politické hnutí rozpuštěno. To pak asi bude pláče a výmyslů o tom, proč vládci Nového světového řádu zrušili „Bulířovu hračičku“ na ultranacionalismus. Skálopevní fobici všechno zhltnou i s navijákem, ostatní si nepovšimnou…pokud by k tomu došlo, o jedno xenofobní politické hnutí by bylo méně, což je jenom dobře.

Reklama