Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Stanou se členové zapsaného spolku III. Řádu strážců koruny a meče také budoucími členy Řádu národa-Vlastenecké unie?

Řád národa je podivným subjektem na české politické scéně. Nejdříve jako spolek hábitářů podobajících se sektářskému mámení zahájil politickou činnost přeměnou bezvýznamné politické strany VIZE 2014 na současný Řád národa, aby následně facebooková odnož, Řád strážců koruny a meče, získávala na sociálních sítích za pomoci grafik a chytlavých rádoby pseudovlasteneckých hesel další podporovatele, členy, nebo jen tiché diváky tu tam využívající hlášky o národu na zdech sociálních sítí. 

S mottem „Věrnost za Věrnost“ doprovázeného insigniemi křesťanství, obrázky propagujícími extrémismus i bezbřehou nenávist vůči minoritám jde všechno líp. Když na skladu nenávistí ještě netrůnila islamofobie, bylo základním stavebním kamenem jednotlivých leporel uctívání kultu husitství napojené na „značkování“ svých členů insigniemi podřadné bižuterie. Blyštivý lvíček na černém poli byl pro někoho dostatečným lákadlem, aby se později nepřemýšlelo nad tím, co spolkaři s chytlavými ultranacionalistickými provoláními ve skutečnosti chtějí.

Komu i to bylo málo, k dispozici byl masivní řádový prsten, k jehož získání tenkrát před lety bylo nutné splnit následující podmínky:

“propagovat Řád a jeho myšlenky na veřejnosti. Vzhledem k tomu, že současná komunikace společnosti probíhá především na sociálních sítích, podporovatel nebo příznivec Řádu umístí co nejdříve řádový kříž do úvodní fotografie svého fb a bude sdílet texty z fb Řádu s označením “Sdělení Řádu” na svém fb a to vše na období do parlamentních voleb. Řádovou insignii si osobně převezme na Řádové akci, které se zúčastní. Tyto setkání budou uspořádané v jednotlivých regionech. “Kdo za námi nepřijde, ten si nás nezaslouží”

Jednotliví vlastníci řádového braku se později na svých profilech chlubili, jak moc jsou cool a pronárodními, když se dostali do společenství oceňujícího své následovníky „cingrlátky“ tolik připomínajícím některým neonacistům éru třicátých let minulého století, i když na prstenu zůstal obyčejný lvíček. Pro některé i to byl dostatečný důvod k odzkoušení „Zicklerova“ společenství, které ještě v květnu 2014 žádalo na Ministerstvu kultury ČR o registraci na církev. Vedení v čele zmiňovaného muže se netajilo náboženskými ambicemi, mezi které patřilo zřízení dvou modliteben na Karlovarsku a Mladoboleslavsku. Registrace skončila nezdarem, protože ministerští úředníci neměli zdání, jestli se jedná o církev, nebo náboženskou společnost.

 

Kdyby rozhodnutí úředníků bylo jiné, měli bychom zde politickou stranu Řád národa – Vlastenecká unie a vedle toho ještě církev. Došlo by k propojení politiky a církve, což je také jeden ze snů nedemokratických režimů. O přeměně na politickou stranu se uvažovalo veřejně na základě prohlášení 1. července 2013 – tedy dříve, než Řád strážců koruny a meče pořádal ministerstvo neúspěšně o registraci na církev.

PROHLÁŠENI ze dne 1. července 2013
Velmistra Řádu Strážců koruny a meče

Vzhledem k současné politické situaci Řád omezuje svoje
aktivity týkající se řádových akcí. Veškerá čnnost bude
směřována k představení politického seskupení, které bude
pro voliče přijatelné a důvěryhodné. Pofitické seskupení, pro
které bude vždy na prvním místě národ, rodina a občan.

Myším si, že jsou zde jedinci i skupiny, jenž při vzájemném
spojení mohou vytvořit politicky i volebně
konkurenceschopný subjekt určený především pro dřívější
nevoliče, tedy pro nás budoucí voliče, v této zemi je mnoho
nedoceněných jedinců a skupin, které nikdo nepožádal o
angažování při obrození naší společnosti.
Je zde mnoho platforem, které mají na první pohled rozdílné
cesty, ale shodné cíle.
Je zde mnoho vynikajících jedinců, kteří se nechtěl zaprodat
jako reklamní panáčci lobbistických skupin.
Jsou zde moudří lidé, kteří snad najdou názorový konsensus,
protože jim jde o národ a občany a NE o osobní prospěch.
Je zde mnoho občanů – voličů, kteří jsou si vědomi své
odpovědnosti.
Ti všichni, MY všichni jsme „NÁROD.“

Hábitáři – velmistři si byli velmi dobře vědomi, čím a na koho na sociálních sítích působí a už od samotného začátku, jak prohlášení prozrazuje, chtěli být spojnicí mezi krajně pravicovými politickými subjekty. Sny byly velké, ale nikdy ve velkém nedošlo k jejich naplnění. Dokonce i ten pokus o „sblížení“ s Úsvitem zkrachoval údajně kvůli docentu Konvičkovi z Jihočeské univerzity, který se měl stát „tažným koněm“ pro islamofobní spoluobčany. Řád národa poprvé mohl v parlamentních volbách kandidovat v roce 2017, protože v této době právně jako politické hnutí existoval. Odpor k mezinárodním institucím, slovíčkaření o národu a „nápomoc“ Řádu koruny a meče nadále provozujícího svou činnost na sociálních sítích k ničemu nepřispěl.

Řád národa – Vlastenecká unie získal jen 8 375 hlasů. 502 481 korun vynaložených na parlamentní volby byly penězi naprosto vyhozenými z okna. Kdyby poslanec Karel Fiedler nesběhl z Úsvitu Tomia Okamury do Řádu národa v květnu 2016, nemohli by se Zicklerovi partajníci, ani jeho politické hnutí sídlící v objektu vlastněném Ruskou federací ničím vychloubat. Poslanecká etuda však brzy skončila, protože Fiedler Řád národa brzy opustil.

Pokud někomu vadí, že tento objekt je ve vlastnictví Ruské federace, tak já s tím problém nemám. Když přihlédnu k tomu, jaké jsou nájemní podmínky v náš prospěch, tak si tuto smlouvu mohu závidět i sám sobě

Josef Zickler; Týden.cz: https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/zakulisi-radu-naroda-vudce-z-ruske-ambasady_382672.html

Dokonce nepomohli na prvních místech rasisté otevřeně vyjadřující ve svých videích nenávist vůči Romům, nebo koordinátorka za Plzeňský kraj myslící si, že nacisty používané “Arbeit macht frei” je podobné jako “práce šlechtí”. K ničemu bylo také předvolební „spojenectví“ s Tomášem Ortelem, se kterým předseda dokonce natáčel předvolební klip. V tomto se buď partajníci přepočítali, nebo nebyli schopni překřičet stupidní mámení Tomia Okamury…kdo ví…

Politické strany jsou povinné do 1. dubna předložit Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí výroční finanční zprávy o svém hospodaření. Pohled na výsledky Řádu národa – Vlastenecké unie je opravdu velmi zajímavý: z 1 001 663 korun představuje 988 756 Kč dary. Pouze 12 900 ve financování jsou členské příspěvky. Nejčastějším dárcem není nikdo jiný, než samotný předseda Josef Zickler ochotný tento rok kandidovat do Senátu, i když poměrně dlouhou dobu tvrdošíjně propagoval, že jako předseda musí zůstat mimo politické funkce, aby se mohl Řádu národa dostatečně věnovat.

Když je řeč o velmistru Řádu koruny a meče a zároveň předsedovi politického hnutí Řád národa-Vlastenecká unie, možná bychom si měli nastínit, o koho jde:

O Josefu Zicklerovi se vykládá všechno možné a je složité tvrdit, že to, či ono je pravda nebo nehorázná lež. Někdo říká, že se jedná o vůdce gangu násilníků, jiní tvrdí, že zmiňovaný muž je představitel ruské mafie, který má v politice dlouhé prsty……..jisté však je, že Josef Zickler pochází ze Sokolova. Dlouhá léta se zabýval podnikáním a jeho posledním podnikatelským počinem je obchodní společnost Globál Union s. r. o., kde je nejvrchnější velekněz jedním ze čtyř společníků ve firmě. Zajímavá je činnost, na kterou je výše jmenovaná organizace zaregistrovaná. V prvé řadě se jedná o ostrahu majetku a osob následovaná poskytováním tělovýchovných a sportovních služeb v rámci fittnes.

Podstatnou část Zicklerova života představuje služba u SNB a později také u Policie České republiky, ze které předseda Řádu národa odešel v roce 1994. Od roku 1992 Zickler v rámci policie pracoval na Odboru tělesné přípravy a sportu Ministerstva vnitra ČR. V období komunismu se prý nebál vyšetřovat komunistické pohlaváry místních okresních a krajských výborů, a proto byl režimem osobou méně pohodlnou, ale to není ničím podloženo. V civilu po svém pokračoval v tom, co dělal celý život. S pomocí svého týmu prováděl na přání akcionářů šetření, zda ze společnosti neunikají informace a nedochází k obohacování managementů na úkor majitelů. Díky tomu za dvacet let činnosti získal Zickler mnoho kontaktů nejen mezi byznysmeny, ale také mezi politickou honorací. Někteří lidé dokonce říkají, že velmistr má velmi blízké vztahy s Andrejem Babišem. Zda je to pravda, či nikoli, to je složité posoudit.

Zdroj: Hrebenar.eu

Většina darů pochází od fyzických osob. Pouze pět firem poskytlo Řádu národa – Vlastenecké unii dar. Stotisícový přidala ČESKÁ MARKETINGOVÁ vlastněná Michalem Kopeckýmsprávcem e-shopu Zicklerova řádu.

V obchodním rejstříku je uvedeno hned několik zvláštních firem s velmi podobným názvem. Akciová společnost Třetí řád strážců koruny a meče byla zaregistrována 15. srpna 2012 a v popisu činnosti má kromě správy vlastního majetku také pronájem nemovitostí, bytů i nebytových prostor. V dubnu 2012 vznikl přejmenováním evropské společnosti Delapirre SE Řád Strážců koruny a meče krále železného a zlatého, SE, jež se v prosinci 2014 stihl přejmenovat na Strážci koruny a meče – servis, SE.

Nejnovějším  zaregistrovaným subjektem „Zicklerova snažení“  je zapsaný spolek III. Řád strážců koruny a meče, který sice vznikl už v roce 2012, ale zapsaný jako spolek byl až 24. března 2018. Skupinka hrající si na vyvolené ze zednářského lóže nyní spustila projekt určený údajně pro další vlastence z řad veřejnosti. Náboženské mámení, jak se zdá, hledá nové ovečky, aby možná, pokud partajníci budou chtít, skrze členy zapsaného spolku přicházeli noví členové také do Řádu národa – Vlastenecké unie. V současnosti totiž někteří členové Řádu koruny a meče bývají členy Řádu národa-Vlastenecké unie. Proto je možné, že tento trend bude pokračovat i u III. Řádu strážců koruny a meče.

Propojení Řádu národa-Vlastenecké unie a Řádu koruny a meče je patrné už z jednotlivých log, kdy politické hnutí má zmenšené logo zmiňované rádoby organizace

Složení Řádu strážců koruny a meče je následující:

První řád je neveřejný, druhý řád je ženský a ten třetí řád, symbolizovaný známou facebookovou stránkou je určený k veřejné prezentaci myšlenek organizátorů:

První řád Řádu: je řídicí strukturou celé společnosti, kde jsou soustředěny veškeré řídící, kontrolní a komunikační subjekty společnosti. Zde jsou připravovány veškeré projekty společnosti. Do této struktury společnosti mohou vstoupit muži i ženy, kteří splnili dané podmínky pro vstup, kterými jsou věk, vzdělaní, morální čistota, život a skutky odpovídající základním principům Řádu – rodina, práce, národ.

Podmínkou vstupu do Řádu je, že žadatel o vstup musí splnit veškeré základní podmínky beze zbytku:

– Splnil veškeré podmínky pro přijetí do Druhého nebo Třetího řádu Řádu.
– Věk nejméně 30 let.
– Doporučí nejméně tři stávající členové společnosti.
– Splní ve zkušební době dílo jemu uložené.
– V době přijetí pracuje, je bez dluhů vůči státu, není proti němu vedeno trestní nebo exekuční řízení.
– V době přijímání má složený tři předepsané zkoušky osvědčující jeho znalosti nutné k životu ve společnosti a šíření idejí a cílů společnosti.
– Za vlastní prostředky si pořídil předepsané ornátu a insignie.
– V Řádu, který má určený nepřekročitelný počet bratrů a sester je pro něj volná pozice.
– Byl nejméně po dobu 36 měsíců bratrem nebo sestrou Druhého řádu Řádu, respektive Třetího řádu Řádu.

Výjimku z těchto podmínek pro výjimečné osobnosti nebo osoby, které učinily výjimečné činy, může udělit pouze Velmistr Řádu.

Druhý řád Řádu: je strukturou společnosti, která je určena pro ženskou část společnosti se zaměřením na sebevzdělání, vzdělávání, spolkovou činnost jak veřejného tak neveřejného charakteru, realizaci řádových projektů. Do této struktury mohou vstoupit všechny ženy, které splňují podmínky vstupu do společnosti.

Třetí řád Řádu: je strukturou společnosti, která je určena pro mužskou část společnosti se zaměřením na sebevzdělání, vzdělávání, spolkovou činnost jak veřejného tak neveřejného charakteru, realizaci řádových projektů. Do této struktury mohou vstoupit všichni muži, kteří splňují podmínky vstupu do společnosti.

Bratrem nebo sestrou ve společnosti, tedy členem Druhé řádu Řádu, nebo Třetího řádu Řádu se může stát: 

– Muž nebo žena, starší 18 let.
– Žijící trvale na územních celcích Čech, Moravy a Slezska.
– Bez ohledu na politickou příslušnost.
– Bez ohledu na dosavadní vyznání, kdy musí nevyhnutelně slibem přistoupit k základním kořenům náboženství společnosti a sám se s tímto přistoupením vnitřně vyrovnat v rámci svého dosavadního vyznání nebo ateismu. Základními kořeny předmětné společnosti, ke kterým je nutné přistoupit jsou tyto myšlenky:

  • Kostel není domem Páně, ale nejstarší komunikační centrum.
  • Bůh není Stvořitel všeho, je pouze představitelem určité Víry.
  • Základem všeho je rodina, dílo člověka tedy jeho práce, vlastní národ, světlo a všemocná příroda.

– Složil zkoušku osvědčující jeho znalost náboženství, idejí, vizí a společenského kodexu společnosti.

Vraťme se zpátky k III. Řádu strážců koruny a meče. Jeho vznik v Mladé Boleslavi oslavovali v polonáboženském rituálu v hábitech odění straníci. Byla to podívaná vskutku, jemně řečeno, netradiční.

Vpředu obrovský lev se znakem řádu uprostřed. Vzadu za pěticí sedících hábitářů české vlajky s koberečkem na zemi…to všechno v sakrální budově…nechyběl úvodní zpěv a narážky na prvorepublikovou Maffii, na kterou údajně členové řádu navazují…radikálové s xenofobnií mezi hvězdičkami předvolebních kandidátek skutečně do slušné společnosti nepatří. Tím méně do politiky a veřejného života, do kterého by se chtěli zařadit například akcí konanou 20. dubna 2018 v Mladé Boleslavi.

Reklama