Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Odpůrci politických neziskovek přišli podpořit politickou neziskovku Žarka Jovanoviče

Prokremelská neziskovka Žarka Jovanoviče „Hej, občané!“ včera kolem páté odpolední organizovala před budovou maďarského velvyslanectví akci na podporu ikony čecháčkovských ultranacionalistů, rasistů a pokračovatelů xenofobního odkazu devadesátých let minulého století, a tak na místě nechyběly nejrůznější osůbky domácí radikální scény odhodlané vytvářet Tomiu Okamurovi křoví pro dávno známá slovíčka z bílého papíru, která předseda SPD tak odhodlaně přednášel například blonďaté reportérce České televize a později také přítomným shromážděným.

Komunální a senátní volby se blíží. Za dva týdny dojde k obměně radnic, a tak obyčejná solidarita směrem k Viktoru Orbánovi přijde vhod. Zarytí odpůrci politických neziskovek pronášející na půdě poslanecké sněmovny nejedny litanie na neziskový sektor klidně obšťastní majitele jedné neziskové organizace, pokud tento právní subjekt má stejný, nebo velmi podobný názor jako Okamurova Svoboda a přímá demokracie.

To potom jakýkoli odpor jde stranou a přednost dostávají rádoby líbivá prohlášení o tom, že přednost mají dostat čeští sirotci, protože ti syrští jsou ve věku 17 až 19 let a vůbec nikdo neví, co jsou zač…čecháčkovská zaprděnost s účelovým pokusem hry na jakousi solidaritu s Čechy promlouvá, zatímco se přicházející hvězdička budoucích okamžiků s poslaneckým pasem v kapsičce fotí na požádání a člověk se průchodem mezi shromážděnými dozví, že například rodák z Tokia je rád, že se setkává s českou členkou italské krajně pravicové Ligy severu  a dalšími představiteli domácí radikální scény projevující se například trapnomagickým trikotem, na kterém je fixou napsané „ZEMANOVCI“. Copak tady někdo neměl peníze na potištění kousku oblečení?

Úsměvně na místě působil „redaktor“ prokremelského média Sputnik Česká republika, který od přítomných s mobilem v ruce mámil nejrůznější vyjádření, aby byla posléze z celého rámce informací vytvořena srdcervoucí reportáž o tom, jak Češi a stoprocentně dokonalí vlastenci podporují Orbánovu ultranacionální politiku, kterou se na minulém partajním sjezdu rozhodli následovat tak početně zastoupení okamurovci.

Možná se v článcích Sputniku dozvíme něco  o tom, že se na ulici v Praze neshromáždilo maximálně tak sto nadšenců, ale že se jednalo o tisícovky, o kterých nechce mainstream veřejnost informovat. Koneckonců nebylo by to poprvé, ani naposled, co by se proputinovská média dopustila takových trestuhodných omylů a manipulací…včera bylo nakrásno vidět, že prokremelské tamtamy nejsou jen nějaké nehmotné zprávy Bezpečnostní a informační služby, ale že se jedná o naprosto reálné a skutečné ohrožení, kvůli kterému nohy české demokracie mohou skončit v offsajdu.

Ale co…nakonec „obyčejní“ lidé píšou děčínskému a prokremelsky naladěnému Foldynovi „Jardo, je fajn, že tam jdeš“, tak proč by si někdo měl dělat těžkou hlavu s vlivem nějaké proruské propagandy, které šla včerejší akce doslova naproti. Chytra, Černohorský, Doubrava, Foldyna, Václav Klaus mladší, Jaklovi příznivci  a řada dalších rádi poslouží jako vějičky ve východním větříku. Třeba takový Pavel Matějka kdysi vytvářející několik akcí se Sládkem s vestou na těle dokresloval součást pořadatelské sekce s visačkou na prsou.

Po třech letech se politická neziskovka „Hej, občané!“ schází na místě, aby se za moderace Jovanoviče a Jeleny Vičanové dostali ke slovu VIP pozvaní hosté, ke kterým mezi prvními nechybí komunistický europoslanec Jaromír Kohlíček.

Ke slovu se dostává diktát, ovšem nikoli pravopisný, se kterým by značná část přítomných měla problémy a nechybí ani připomínka na zradu čtyř evropských států, které i v současnoti údajně mají v Bruselu největší vliv. Až si člověk mezi jednotlivými nádechy řečníka říká, proč zrovna tento muž sedí v europarelamentu, když ho tak moc nenávidí a považuje ho za diktátora, proti kterému je třeba pořádat například včerejší akci. Senátor Doubrava přichází, aby podpořil Orbána i Babiše, protože oba dva si prý v otázkách migrace rozumí. Stejně tak se za zvolání „jsou to zrádci“ přichází řeč na slovní odsouzení několika desítek senátorů požadující přijetí padesátky sirotků do Česka.

V senátorových očích jsou sirotci ze Sýrie nevzdělatelní ekonomičtí migranti, až to člověku nedá a na mysl přicházejí předsudečné názory v československém éteru objevující se například v případě příchodu řeckých dětských uprchlíků, o kterých xenofobní rétorika taktéž cosi vykládala o nevzdělanosti a neschopnosti zapadnout do místního prostředí a všichni víme, jak tyto hloupé obavy dopadly. Ukázaly se jako lživé a naprosto nepravdivé a s největší pravděpodobností tomu bude i v případě syrských sirotků. Takový jeden docela kratičký a údajně předem nepřipravený senátorský projev odhaluje nedbalky fobikovy mysli, kdy na děti bez doprovodu je nahlíženo jako na ty, co jsou v rámci eugenických pouček těmi nejhloupějšími bytostmi pod sluncem. Inu, když se šlape po humanitě, přichází na řadu otřepané fráze známé snad už od první světové války, kdy se na některé uprchlíky hledělo skrze prsty genetických a dalších méněcenností, protože přeci černoši v dalekém Zimbabwe nemohli vytvořit ohromnou kulturu, a tak se o Velkém Zimbabwe vyprávěly nejrůznější báchorky…

Slovíčkaření o méněcennosti jsou vítaným doplňkem, kterému ani ne stovka přítomných mile ráda zatleská. Ke slovu se dostává také Veleba zastupující zemanovce. Veleba není zástupcem mlčící většiny a už vůbec není zastáncem nějaké nestranné pravdy.

Je zástupcem Zemanovy klaky, která ve volbách získala mizerné výsledky, takže nakonec i ty báchorky o většinové podpoře Miloši Zemanovi nebudou tak pravdivé. Velebova rétorika byla doslova trapnomagická. Nepřímo hovořil o současném prezidentu jako o svatém Václavu, který by měl za nás orodovat a ochraňovat tento stát…člověk opravdu neví, jestli se smát, nebo začít usedavě plakat, protože Zemanův kult osobnosti působí skutečně tragikomicky….ale nakonec stejně o Milošově hrdinství řekne světu novinář Parlamentních listů patřící do mediálního pokrytí cesty hlavy státu do Němec.

Po Okamurovi a jeho kolegovi přichází Václav Klaus mladší, který začátek svého projevu zahajuje zvoláním, že nepřišel demonstrovat za Orbána, ale za svobodu. Nechybí ani slib o tom, že člen ODS ve sněmovně společně se Skopečkem načte návrh odsuzující hlasování europarlamentu proti Orbánovi.

To zase bude tragikomické představení, kterému se propůjčil ódésácký odborník na vzdělávání. Svou přítomností ukázal, že patří do prokremelské klaky ultranacionalistů na jednu stranu vykřikujícího cosi o svobodě slova, zatímco se svobodou slova má sám docela vážné potíže. Obhájci nepravdy a nejrůznějších nenávistí se jedno pozdní odpoledne vydávají za něco opačného.

Pozorovatele extrémistické scény nepřekvapí, že na pódiu vystoupil také Jaroslav Foldyna, nebo na sociálních sítích ulhaný Kobza…přirovnávat Evropskou unii k Varšavskému paktu, nebo naznačovat, že Varšavský pak byl lepší, než Evropská unie, je hloupé stejně jako jsou hloupé ty jednotlivé projevy obsahující „Maďaři, jsme  s váma!“.  Maďarsko i se svou politickou reprezentací je pro místopředsedu Strany svobodných občanů vzorem…to je dobře vědět…stejně tak je hloupé přirovnávat Orbána k Churchilovi a současnost klást k roku 1938.

Když už je ta příležitost, dojde i k propagaci tří senátorských kandidátů krajně nacionálního střihu, z nichž nejvýraznějším je Jakl.

Černé brýle jdou dolů a ke slovu se dostává dehonestace europoslance Pospíšila v řeči Jakla označovaného za kolaboranta. Ústava České republiky je kladena na stejnou úroveň jako ústava maďarská…kdy nevzdělaní a neznající před maďarským velvyslanectvím tleskají, místo aby Jaklovi řekli, že kecá totální nesmysly. Ale to není důležité, protože médiem vykládajícím pravdu v tomto osazenstvu není nikdo jiný, než prokremelský Sputnik, zatímco na adresu České televize za doprovodu Skálova proslovu pokřikují „ČT lže“.

Na komunistovi Skálovi je vyslovení memoranda, které přítomní předají maďarské ambasádě. Mlčící většina je v podání rudých opravdu tragikomická už vzhledem k historické minulosti, kdy komunisté šlapali po odpůrcích a posílali je na smrt. Pohrobkům rudé minulosti přítomní milovníci nahnědlých a zasmrádlých názorů tleskají a pokládají je za spojence na cestě za rasistickým a xenofobním státem, kde minority mají minimální práva a kulturní šovinismus se stává s náboženským fanatismem základním právním předpisem nových časů.

Za takovou společnost demonstranti přišli orodovat. Ostatně slovyaPavla Matějky jasně v útržku z online záznamu Jany Yngland Hruškové říkají, kdo se to onen  čtvrteční den v Praze sešel.

Kandelábry by prý nestačily…to je velmi silná káva, které asistují všichni promlouvající…přesně takoví lidé projevují náklonnost maďarskému ultranacionalismu…to samo o sobě cosi říká.

 

Reklama